- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - kuracinka
 - Kuracie kúsky v cesnakovej omáčke
 
Kuracie kúsky v cesnakovej omáčke
          - Kusov: 1
 - Porcií: 4
 - Čas Prípravy: 10min
 - Varenie: 20min
 - Hotové Za: 30min
 
Suroviny
- 500 g kuracieho mäsa podľa chuti (prsia alebo vykostené stehná)
 - soľ a mleté čierne korenie
 - Cesnaková omáčka:
 - 1 lyžica masla
 - 6 strúčikov cesnaku
 - 2 lyžice hladkej múky
 - 250 ml mlieka
 - soľ a mleté čierne korenie
 - vývar alebo voda na rozriedenie
 
Postup prípravy
1. Krok
Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky, osolíme ho a okoreníme a na rozpálenej panvici s trochou oleja alebo masla osmažíme dozlatista. Potom mäso odložíme na tanier..
2. Krok
Na tej istej panvici osmažíme pretlačené strúčiky cesnaku.Keď je cesnak osmažený posypeme ho hladkou múkou ktorú s cesnakom zapražíme.Potom podlejeme trochou vývaru a prilejeme mlieko.Miešame aby sa nám nevytvorili hrudky.
3. Krok
Omáčku dôkladne prevaríme ochutíme soľou a korením.Do omáčky vložíme kuracie kúsky a krátko (asi 5 minút)spolu povaríme.
4. Krok
Podávame s Bulgurom alebo so šalátom..Vhodná príloha je aj ryža guľatá Mánya.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.8 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6216 videní