- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Kuracie kúsky v cesnakovej omáčke
Kuracie kúsky v cesnakovej omáčke
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 500 g kuracieho mäsa podľa chuti (prsia alebo vykostené stehná)
- soľ a mleté čierne korenie
- Cesnaková omáčka:
- 1 lyžica masla
- 6 strúčikov cesnaku
- 2 lyžice hladkej múky
- 250 ml mlieka
- soľ a mleté čierne korenie
- vývar alebo voda na rozriedenie
Postup prípravy
1. Krok
Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky, osolíme ho a okoreníme a na rozpálenej panvici s trochou oleja alebo masla osmažíme dozlatista. Potom mäso odložíme na tanier..
2. Krok
Na tej istej panvici osmažíme pretlačené strúčiky cesnaku.Keď je cesnak osmažený posypeme ho hladkou múkou ktorú s cesnakom zapražíme.Potom podlejeme trochou vývaru a prilejeme mlieko.Miešame aby sa nám nevytvorili hrudky.
3. Krok
Omáčku dôkladne prevaríme ochutíme soľou a korením.Do omáčky vložíme kuracie kúsky a krátko (asi 5 minút)spolu povaríme.
4. Krok
Podávame s Bulgurom alebo so šalátom..Vhodná príloha je aj ryža guľatá Mánya.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.8 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5827 videní