- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Kuracie prsia pod zemiakovo-syrovým „kabátom“
Kuracie prsia pod zemiakovo-syrovým „kabátom“

- Kusov: 2
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min



Suroviny
- 1 kuracie kuracie filé
- 3 stredne veľké zemiaky
- 60 g tvrdého syra
- 1 lyžica majonézy
- 1 vajce
- 2 štipky mletého koriandra
- podľa chuti soľ a mleté čierne korenie
- 1 lyžica oleja
Postup prípravy
1. Krok
Kuracie rezne pozdĺžne rozkrojíme na dve polovice. Každú polovicu filé naklepeme .
2. Krok
Zemiaky ošúpeme umyjeme a najemno nastrúhame.. K zemiakom pridáme vajíčko, soľ, mleté čierne korenie a koriander..
3. Krok
Tvrdý syr nastrúhame na strednom strúhadle a pridáme k zemiakom.. Pridajte tam majonézu.. Obsah misky poriadne premiešajte.
4. Krok
Kuracie filé dáme na plech pokrytý alobalom a naolejovaným, posypeme zvyšnou soľou a mletým korením. Hmotu zemiakov vytlačte a rovnomerne rozložte na kuracie mäso...Plech dáme do vyhriatej rúry na 180°C..
5. Krok
Pečieme 35 - 40 minút, kým nie sú jemné a nemajú chutnú zlatohnedú kôrku.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1426 videní