- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Kuracie prsia s hubovou omáčkou
Kuracie prsia s hubovou omáčkou
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 0min
Výborný obed pre celú rodinu
Suroviny
- 2 kusy kuracích pŕs s kožou a bez kosti
- 2 šalotky
- 300 g mrazených alebo čerstvých húb
- 200 ml smotany na varenie
- 3 vetvičky tymiánu
- 300 ml kuracieho vývaru
- 25 g masla
- olivový olej
- trocha citrónovej šťavy
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Kuracie prsia dôkladne osolíme a okoreníme. Na rozpálenej panvici s troškou olivového oleja ich opečieme z oboch strán do zlatista, pričom najprv opekáme stranu s kožou. Potom prsia vložíme do predhriatej rúry (na 180 °C) a pečieme ich približne 7-10 minút. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti pŕs – mali by zostať šťavnaté, ale dostatočne prepečené.
2. Krok
Šalotky olúpeme, nakrájame na jemno a na masle s troškou olivového oleja ich jemne osmažíme do zlatista spolu s tymiánom.
3. Krok
Pridáme huby (ak sú mrazené, necháme ich najprv trochu rozmraziť), zalejeme ich kuracím vývarom a necháme variť približne 20 minút. Ak používame čerstvé huby, najprv ich orestujeme.
4. Krok
Nakoniec prilejeme smotanu, pridáme citrónovú šťavu, dochutíme soľou a korením a ešte chvíľu povaríme.
5. Krok
Kuracie prsia nakrájame na plátky a podávame ich so vzniknutou hubovou omáčkou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
12 videní