- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Kuracie prsia s kyslou smotanou a slaninou
Kuracie prsia s kyslou smotanou a slaninou
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 100 g bravčovej slaniny
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice masla
- 400 g kuracích pŕs
- 4 vajcia
- 150 g parmezánu
- 300 ml kyslej smotany
- pažítka alebo petržlenová vňať
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Kuracie prsia nakrájame na plátky.Mierne ich osolíme a okoreníme.Na panvici si rozpustíme maslo a prsia na ňom z oboch strán orestujeme do zlatista.
2. Krok
Po opečení kúsky kuracích pŕs vyberieme na tanierik a do výpeku dáme na malé kocky nakrájanú slaninku.Tú opekáme 2 - 3 minútky.
3. Krok
K slaninke pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, vymiešané vajcia zmiešané s kyslou smotanou a s parmezánom.
4. Krok
Omáčku povaríme asi 1 minútu..Potom do nej vložíme kuracie prsia, a a nasekanú pažítku.
5. Krok
Podávame s opekanými zemiakmi alebo s ryžou guľatou Mánya.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
19052 videní