- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Kuracie prsia s kyslou smotanou a hubami
Kuracie prsia s kyslou smotanou a hubami
- Kusov: 1
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 25min
Suroviny
- 2 kuracie prsia
- 400 ml kyslej smotany
- 400 g šampiňónov
- 4 ks šalotky
- 1 lyžička dijonskej horčice
- soľ a mleté čierne korenie
- 6 lyžíc rastlinného oleja
Postup prípravy
1. Krok
Dôrazne vám odporúčam, použili šalotku. Francúzi zvyčajne zriedka používajú cibuľu, majú radi šalotku alebo pór. Šalotka nie je taká ostrá ako cibuľa a chuť je jemnejšia. .
2. Krok
Kuracie mäso nakrájame rezančeky 0,5 cm x 5 cm. Taktiež cibuľu si nakrájame na plátky.
3. Krok
Vo veľkej panvici osmažíme šalotku na oleji (4 polievkové lyžice) asi 3 minúty.
4. Krok
Potom pridajte nakrájané huby na plátky a pokračujte v smažení a miešaní ďalších 5 minút. Všetko odložte do taniera potom alebo do misky.
5. Krok
Panvicu poriadne rozpálime a pridáme 2 ďalšie lyžice oleja a pridáme aj nakrájané kuracie prsia.Akonáhle sa prsia zatiahnu do biela pridáme soľ a korenie podľa chuti, a potom aj orestovanú cibuľku s hubami.
6. Krok
Pridajte kyslú smotanu. Znížte teplotu a bez toho, aby ste zakryli pokrievkou, povarte na nízkej teplote asi 10 minút.
7. Krok
Pridajte 1 lyžičku horčice, trochu prehrejte a v prípade potreby prisoľte. Môžete pridať najemno nasekanú zelenú cibuľku alebo pažítku,petržlenovú vňať.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
6 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
12725 videní