- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Kuracie prsia s vínovou omáčkou a s jablkami
Kuracie prsia s vínovou omáčkou a s jablkami
- Kusov: 4
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 4 kuracie prsia
- 1 cibuľa
- 1 lyžica hladkej múky
- 200 ml bieleho vína
- 250 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 2 - 3 jablká
- petržlenová vňať
- 150 ml smotany na varenie
- 2 lyžičky horčice
- cukor podľa chuti
- soľ a mleté čierne korenie
- 1 strúčik cesnaku
Postup prípravy
1. Krok
Cibuľu si očistíme na jemno nakrájame.Jablká ošúpeme odstránime jaderníky a nakrájame na kocky.Kuracie prsia každé rozrežeme na dve filety.Osolíme ich a okoreníme.
2. Krok
Na panvici rozpálime olej a kuracie prsia z oboch strán opražíme dozlatista.Preložíme na tanier.
3. Krok
Plameň stiahneme pridáme trochu oleja k výpeku a osmažíme cibuľu, potom pridáme lyžicu múky ktorú opražíme s cibuľou.Podlejeme najskôr vínom, potom vývarom a rozvaríme.do rozvarenej šťavy pridáme jablká na kocky a spolu povaríme na slabšom plameni asi 7 minút.
4. Krok
Pridáme horčicu,smotanu,pretlačený cesnak, cukor soľ a korenie a premiešame.Potom vložíme do omáčky kuracie prsia.
5. Krok
prikryjeme pokrievkou a dusíme 7 -10 minút.Až kým sa prsia neudusia.Nakoniec primiešame nasekanú petržlenovú vňať..
6. Krok
Podávame s ryžou guľatou Mánya, kuskusom alebo so zemiakovou kašou.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2575 videní