Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kuracie prsia so slaninou a špenátom na smotane

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kurinaja grudka s bekonom i shpinatom v slivkah 500х350_opt 1000x667 1.jpg
9
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
menunedeli.ru
  • Kusov: 4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 600 g kuracie prsia
  • 40 g tvrdého syra
  • 4 plátky slaniny
  • 150 g špenátu
  • 40 g sušených paradajok
  • 250 ml smotany na varenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžica oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ak nemáte sušené paradajky, potom ich možno nahradiť cherry paradajkami. Ale chuť v tomto prípade bude o niečo slabšia. Ja používam ešte aj provensálske bylinky.. Obsahuje tiež soľ, takže kuracie prsia nesolím. Ak je špenát zamrznutý, vopred ho rozmrazte a sceďte ho. Smotanu použite s akýmkoľvek obsahom tuku používam 20 - 30%.

2. Krok

Zapnite rúru na 180°C ..Hrúbka kuracích kúskov by mala byť približne rovnaká. Takto sa urobia rovnomerne. Kúpim si 4 veľké prsia a krásne nakrájam 4 kusy po 150 gramov. Kuracie filé okoreníme, vložíme do pekáča a pokvapkáme olivovým olejom. Vložíme do vyhriatej rúry na 15 minút.

3. Krok

Plátky slaniny dáme do panvice a opečieme ich z oboch strán.

4. Krok

Syr nastrúhame na jemnom strúhadle, paradajky nakrájame na menšie kúsky.

5. Krok

Vyberte slaninu z panvice a na rovnakú panvicu pridajte nasekaný cesnak a smažte ho niekoľko troch sekúnd. Prilejeme smotanu a privedieme k varu. Potom pridáme špenát, trochu ho osoľte, pridajte polovicu syra a prevaríme , potom hneď vypneme..

6. Krok

Vyberte prsia z rúry a rovnomerne rozložte špenát so smotanou a kúskami sušených paradajok.

7. Krok

Potom na každé filé dajte kúsok slaniny a posypte syrom. Vložte späť do rúry na ďalších 5 až 7 minút. Čas pečenia závisí od hrúbky kúskov kuracieho mäsa. Kuracie prsia so slaninou a špenátom v smotane sa uvaria pekne rýchlo, potom už len vysychajú..

8. Krok

Naše krásne farebné prsia sú hotové.. prílohu si zvolíme podľa svojej chuti..

reklama:

Kurinaja grudka s bekonom i shpinatom v slivkah ingredienty_opt 1000x667 1.jpgKurinaja grudka s bekonom i shpinatom v slivkah do zapekanija_opt 1000x667 1.jpgKurinaja grudka s bekonom i shpinatom v slivkah podgotovka_opt 1000x667 1.jpgKurinaja grudka s bekonom i shpinatom v slivkah obzharit bekon_opt 1000x667 1.jpgKurinaja grudka s bekonom i shpinatom v slivkah shpinat v slivkah_opt 1000x667 1.jpgKurinaja grudka s bekonom i shpinatom v slivkah vykladyvaem shpinat i pomidory_opt 1000x667 1.jpgKurinaja grudka s bekonom i shpinatom v slivkah vykladyvaem bekon i syr_opt 1000x667 1.jpgKurinaja grudka s bekonom i shpinatom v slivkah gotova_opt1 1000x667 1.jpg

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

848 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.