- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Kuracie prsia v provensálskej omáčke
Kuracie prsia v provensálskej omáčke
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 4 kuracie prsia
- 250 ml suchého bieleho vína
- 500 ml kuracieho vývaru
- 80 g olív
- 1 lyžička hladkej múky
- soľ a korenie podľa chuti
- Omáčka :
- 350 g paradajok
- 2 strúčiky cesnaku
- worchester
- bazalka
- 2 lyžičky hladkej múky
Postup prípravy
1. Krok
Kuracie prsia umyjeme, osušíme obrúskami, osolíme a okoreníme.. Nakoniec obalíme v hladkej múke ..Vyprážajte na miernom ohni v rastlinnom oleji 5 minút z každej strany, alebo kým sa mäso nestane matným a vo vnútri nestratí ružovú farbu.
2. Krok
Prsia preložíme na tanier a udržiavame v teple. Paradajku zbavíme šupky, zbavíme semienok a nakrájame na kocky. Vypustite prebytočný tuk z panvice na ktorej sme opekali prsia, vložte nadrobno nakrájaný cesnak a worcestrovú omáčku, smažte 30-40 sekúnd.
3. Krok
Pridajte paradajky a smažte, kým sa šťava, ktorú pustia, takmer úplne neodparí. Prilejeme víno a takmer úplne odparíme. Prilejeme vývar a zredukujeme na tretinu. Zaprášime hladkou múkou a tým omáčku zahustíme.
4. Krok
Do omáčky dáme nadrobno nakrájanú bazalku a olivy, privedieme do varu. Dochutíme soľou podľa chuti. Prsia preložíme do hrnca , nech nasiaknu omáčkou..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
150 videní