- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Kuracie prsia vo vínovo hríbovej omáčke
Kuracie prsia vo vínovo hríbovej omáčke
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 550 ml suchého bieleho vína
- 30 g sušených bielych hríbov
- 4 kuracie prsia bez kože
- morská soľ
- mleté čierne korenie
- 500 ml kuracieho vývaru
- 180 g hladkej múky
- 70 ml oleja
- 100 g slaninky
- 450 g hríbov najlepšie hnedých (dubáky)
- 1 šalotka
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- 2 - 3 štipky oregana
- 45 g masla
- petržlenová vňať
Postup prípravy
1. Krok
Sušené hríby zalejeme vínom a privedieme do varu..Necháme variť 6 - 8 minút kým sa tekutina nezredukuje na polovicu.
2. Krok
Kuracie prsia si nakrájame na rezne ..Tie cez fóliu jemne naklepeme osolíme a okoreníme.
3. Krok
Vín si scedíme a huby vyžmýkame.K vínu pridáme vývar a privedieme k varu a necháme variť 10 - 12 minút aby nám zostalo cca 300 ml tekutiny.
4. Krok
Múku si dáme do misky .Rozpálime si na panvici olej a kuracie rezne obaľujeme v múke a sprudka opekáme z oboch strán na oleji..
5. Krok
Slaninku si nakrájame na malé kocky a opečieme ju na tej istej panvici v tom istom výpeku ako sme opekali prsia.Pridáme nakrájané čerstvé hríby a vydusíme vodu.Potom huby preložíme do misky a do panvice pridáme trchu oleja a nakrájanú šalotku na jemnúčko.Orestujeme, pridáme pretlak a pretlačený cesnak, ptom podlejeme zredukovaným vínovým vývarom , citrónovú šťavu oregano a huby so slaninkou.
6. Krok
Akonáhle sa nám omáčka začne variť pridáme aj kuracie prsia.prevaríme a trochu povaríme.pridáme plátky masla na zjemnenie, a dochutíme podľa potreby..Podávame kuracie prsia preliate omáčkou ako príloha je vhodná ryža guľatá Mánya ale aj zemiaky.Pred podávaním posypeme nasekanou petržlenvou vňaťou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
758 videní