- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Kuracie stehná s ananásom a syrom, zapečené so zemiakmi
Kuracie stehná s ananásom a syrom, zapečené so zemiakmi

- Kusov: 8
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 8 ks kuracích stehien vykostených s kožou
- 10 g soli
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 0,5 lyžičky sušeného cesnaku
- 0,5 lyžičky sušenej bazalky
- 0,5 lyžičky mletý koriander
- mleté čierne korenie a soľ
- Plnka :
- 170 g konzervovaného ananásu
- 150 g nastrúhaného tvrdého syra
- ďalej potrebujeme :
- 1 kg zemiakov
- mleté čierne korenie a soľ podľa chuti
- Mletá červená paprika
- sušený cesnak
- olej
Postup prípravy
1. Krok
Kuracie stehná opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou. Ostrým nožom urobte plytké rezy do hrubých vrstiev mäsa, pričom dávajte pozor, aby ste neprerezali kožu. Stehná prikryjeme potravinovou fóliou a zľahka naklepame.
2. Krok
Do hlbokej misky dáme mletú papriku, sušený cesnak, bazalku, koriander, soľ a mleté čierne korenie. Alebo môžeme použiť koreniny podľa chuti . Kuracie stehná posypeme polovicou korenia, ktoré votrieme do mäsa.
3. Krok
Otočte to. Druhú stranu posypte korením. Dobre votrieme do mäsa. Nechajte marinovať.
4. Krok
Konzervovaný ananás nakrájame na malé kocky. Dáme ho do hlbokej misky. Tvrdý syr nastrúhame. Pridajte k ananásu a premiešame . Do stredu stehna pridajte kopček plnky. Nadvihnite okraje a na niekoľkých miestach zaistite špáradlami . To isté urobte so zvyšnými ingredienciami. V mojom prípade 8 plnených stehien.
5. Krok
Zemiaky ošúpeme a umyjeme. Nakrájajte na tenké plátky. V sezóne si môžete vziať mladé zemiaky a použiť ich so šupkou. K zemiakom pridáme mletú papriku, sušený cesnak, soľ, čierne korenie a rastlinný olej. Dobre premiešajte, aby sa každý kúsok obalil korením a olejom.
6. Krok
Plech vystelieme papierom na pečenie. Zemiaky položte do jednej vrstvy. Na vrch zemiakov položte rošt. Namažte ho rastlinným olejom. Plnené stehná položíme na rošt. Vložte do rúry na 30-40 minút pri teplote 190 °C. Teplotu znížime na 180°C a pečieme ďalších 10-20 minút.
7. Krok
Kuracie stehná s ananásom a syrom, zapečené so zemiakmi sú hotové.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
15 videní