Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Kuracie stehná v horčicovej omáčke

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kuracie stehná v horčicovej omáčke
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kuracie stehná v horčicovej omáčke Foto: www.shutterstock.com
  • Porcií: 3
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Kuracie stehná s bohatou smotanovou omáčkou a zemiakmi sú ideálnym jedlom na každú príležitosť. Chrumkavé, zlatisté stehná v spojení s jemnou horčicovou omáčkou sú jednoducho neodolateľné. Zemiaky, ktoré sú najprv uvarené a následne upečené, doplnia tento lahodný pokrm.

reklama:

Suroviny

  • 500 g kuracích stehien
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 1 lyžica plnotučnej horčice
  • Soľ podľa chuti
  • Niekoľko vetvičiek čerstvého tymiánu
  • 2 lyžice masla
  • 500 g zemiakov
  • 2 lyžice olivového oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv kuracie stehná osolíme a vložíme ich do pekáča. Na každý kúsok dáme plátky masla a ozdobíme vetvičkami čerstvého tymiánu. Rúru predhrejeme na 180-190 °C a stehná pečieme približne 60 minút. Ak sa omáčka vypekáva príliš, môžeme do pekáča pridať trochu vody.

2. Krok

Keď sú stehná takmer hotové, pripravíme omáčku: smotanu zmiešame s horčicou a troškou soli. Týmto zmesou prelejeme stehná a vrátime ich ešte na chvíľu do rúry, aby sa omáčka zahustila a stehná zlatisto dopiekli.

3. Krok

Zemiaky dôkladne umyjeme a nakrájame na štvrtky, necháme ich v šupke. Varíme ich v osolenej vode približne 10 minút, kým nie sú trochu mäkké. Potom ich rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme dozlatista.

reklama:

Tento pokrm sa skvele hodí na nedeľný obed alebo večeru, keď si chcete pochutnať na niečom výnimočnom, no zároveň jednoduchom na prípravu. Zlato-hnedé kuracie stehná v krémovej horčicovej omáčke sa dokonale dopĺňajú so zemiakmi, ktoré sú chrumkavé na povrchu a jemné vo vnútri.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

110 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.