Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kuracie stehná v horčicovej omáčke

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kuracie stehná v horčicovej omáčke
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kuracie stehná v horčicovej omáčke Foto: www.shutterstock.com
  • Porcií: 3
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Kuracie stehná s bohatou smotanovou omáčkou a zemiakmi sú ideálnym jedlom na každú príležitosť. Chrumkavé, zlatisté stehná v spojení s jemnou horčicovou omáčkou sú jednoducho neodolateľné. Zemiaky, ktoré sú najprv uvarené a následne upečené, doplnia tento lahodný pokrm.

reklama:

Suroviny

  • 500 g kuracích stehien
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 1 lyžica plnotučnej horčice
  • Soľ podľa chuti
  • Niekoľko vetvičiek čerstvého tymiánu
  • 2 lyžice masla
  • 500 g zemiakov
  • 2 lyžice olivového oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv kuracie stehná osolíme a vložíme ich do pekáča. Na každý kúsok dáme plátky masla a ozdobíme vetvičkami čerstvého tymiánu. Rúru predhrejeme na 180-190 °C a stehná pečieme približne 60 minút. Ak sa omáčka vypekáva príliš, môžeme do pekáča pridať trochu vody.

2. Krok

Keď sú stehná takmer hotové, pripravíme omáčku: smotanu zmiešame s horčicou a troškou soli. Týmto zmesou prelejeme stehná a vrátime ich ešte na chvíľu do rúry, aby sa omáčka zahustila a stehná zlatisto dopiekli.

3. Krok

Zemiaky dôkladne umyjeme a nakrájame na štvrtky, necháme ich v šupke. Varíme ich v osolenej vode približne 10 minút, kým nie sú trochu mäkké. Potom ich rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme dozlatista.

reklama:

Tento pokrm sa skvele hodí na nedeľný obed alebo večeru, keď si chcete pochutnať na niečom výnimočnom, no zároveň jednoduchom na prípravu. Zlato-hnedé kuracie stehná v krémovej horčicovej omáčke sa dokonale dopĺňajú so zemiakmi, ktoré sú chrumkavé na povrchu a jemné vo vnútri.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.