- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Kurča Tarragon
Kurča Tarragon
- Kusov: 8
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 1 kg kuracích pŕs alebo stehien horných
- 2 ks veľkej červenej cibule
- čerstvý alebo sušený estragón 1/2 lyžičky
- 5 lyžíc hladkej múky
- 350 ml vývaru
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 200 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Na tanieri si zmiešame 5 lyžíc hladkej múky a 1 lyžičku soli..Zmes premiešame..
2. Krok
Kuracie mäso v múke obalíme a na rozpálenom tuku osmažíme z oboch strán dozlatista.Potom znížime teplotu, prikryjeme pokrievkou a dusíme 10 minút ..Ak nám z mäsa nevyteká po vpichu krv ale číra tekutina mäso je prepečené..Mäso vyberieme na tanier a prikryjeme ..
3. Krok
Do panvice pridáme 2 lyžice oleja a na prúžky nakrájanú cibuľu a orestujeme ju na výpeku. Potom zaprášime cibuľu 1 lyžicou hladkej múky a osmažíme..Za stáleho miešania podlejeme vývarom a prevaríme kým nám zmes nezhustne..
4. Krok
Pridáme smotanu a prevaríme..Odstavíme a pridáme nasekaný alebo sušený estragón..ochutíme soľou a korením..
5. Krok
Na tanier si dáme kúsky kuracieho mäsa a prelejeme omáčkou..Prílohu zvolíme podľa vašej chuti..Hodí sa aj ryža guľatá Mánya , aj zemiaky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1135 videní