Kvašáky
- Kusov: 1
- Porcií: 1
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- uhorky
- 5 - 6 lístkov chrenu
- 4 ríbezľové listy
- 4 listy z viniča
- kôpor
- 2 hlávky cesnaku
- 40 g soli na 1 liter vody
- 1 lyžica cukru
- môžete použiť pre chuť aj zelko alebo deko
Postup prípravy
1. Krok
Uhorky si namočíme do studenej vody na 4 hodiny..Potom obrežeme oba konce ,a uhorky natláčame do pohárov v ktorých nám budú kvasiť..Predtým si však na dno pohára uložíme pár z pripravených lístkov, celé strúčiky cesnaku a kôpor..
2. Krok
Rozvaríme si vodu podľa potreby,a na každý liter si odmeriame 40 g soli, a 1 lyžicu cukru..Povaríme až kým sa cukor a soľ nerozpustí a zalejeme uhorky..
3. Krok
Na vrch pohára taktiež poukladáme listy a uhorky zalievame tak, aby boli celkom zaliate a voda presahovala až nad ne..
4. Krok
Pohár prekryjeme len utierkou alebo viečkom ktoré nám pohár neuzavrie , ale len prekryje..
5. Krok
Uhorky sa dajú jesť už po troch dňoch ale najlepšie sú po týždni kvasenia..
Priemerné hodnotenie receptu
(1.5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7456 videní