- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nátierka
- Kvasnicová nátierka so zelerom
Kvasnicová nátierka so zelerom
- Kusov: 1
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 3min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- 100 g droždia
- 1 cibuľa
- 3-4 lyžice jemne nastrúhaného čerstvého zeleru
- 2-3 lyžice smotany
- 4 vajcia
- maslo na opraženie
- mletý kmín podľa chuti
- soľ a čierne korenie
- čerstvá pažítka na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Najprv si na panvici rozpustíme maslo a na ňom osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu, až kým nezmäkne a nezíska sklovitý vzhľad.
2. Krok
K cibuli pridáme nastrúhaný zeler a štipku kmínu. Všetko spolu opekáme približne 2-3 minúty, kým sa zeler trochu nezmäkne a nezačne voňať, potom pridáme droždie a necháme ho roztopiť.
3. Krok
Keď sa droždie pekne rozpadne a uvoľní arómu, do panvice vlejeme rozšľahané vajcia zmiešané so smotanou. Zmes necháme zľahka stuhnúť, pričom by sme mali dbať na to, aby pomazánka ostala jemná a vláčna.
4. Krok
Na záver dochutíme soľou, čiernym korením a nasekanou pažítkou. Podávame ju na čerstvom chlebe alebo pečive.
Dúfam, že si pochutnáte!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
19 videní