- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - polievka
 - Kyslá polievka z údeného mäsa
 
Kyslá polievka z údeného mäsa
          - Kusov: 1
 - Porcií: 4
 - Čas Prípravy: 10min
 - Varenie: 40min
 - Hotové Za: 50min
 
Suroviny
- 300 g údeného mäsa
 - soľ
 - 5 zrniek celého čierneho korenia
 - 2 bobkové listy
 - 1 dl šťavy z kyslej kaputy
 - 2 dl mlieka
 - 1 lyžica hladkej múky
 - 4 vajcia
 - cukor
 - kôpor alebo pažítka
 
Postup prípravy
1. Krok
Umyté údené mäso vložíme do studenej vody, okoreníme ,pridáme bobkový list a varíme na miernom ohni takmer do mäkka.
2. Krok
Pridáme šťavu z kapusty a dovaríme do mäkka.Mäso potom vyberieme a vývar zahustíme múkou premiešanou v mlieku..
3. Krok
Ak si trúfate tak do polievky vyklepnite po jednom vajcia a povarte ešte 5 minút..Ak polievku nepremiešate urobia sa vám stratené vajcia..Ak si na toto netrúfate vajcia samostatne uvarte a podávajte s polievkou nakrájané lebo nastrúhané..
4. Krok
Polievku podávame ochutenú na sladkokyslo s nasekanou pažítkou alebo s kôprom..Mäso z vývaru môžete nakrájať do polievky alebo podávať samostatne ako hlavné jedlo so zemiakovou kašou alebo so zeleninovým šalátom..
Priemerné hodnotenie receptu
(4.7 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
16214 videní