Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kysnuté buchty s makovou náplňou: Tradičný recept s jemnou chuťou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kysnuté buchty s makovou náplňou: Tradičný recept s jemnou chuťou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kysnuté buchty s makovou náplňou: Tradičný recept s jemnou chuťou Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 0min

Ak túžite po skutočne nadýchaných a voňavých kysnutých buchách, ktoré vás prenesú do detstva a pripomenú chvíle strávené pri šálke čaju, tento recept je práve pre vás. Tieto buchty so sladkou makovou náplňou a marcipánom sú skvelé nielen na raňajky, ale aj ako sladká desiata alebo súčasť víkendovej pohody.

reklama:

Suroviny

  • 500 g hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 80 g masla
  • 1 čajová lyžička citrónovej kôry
  • štipka soli
  • 2 žĺtky
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru
  • 20 g čerstvého droždia
  • Na náplň:
  • 100 g mletého maku
  • 120 ml mlieka
  • 50 g piškót
  • 50 g marcipánu
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru
  • 2 polievkové lyžice rumu
  • Na dohotovenie:
  • 50 g masla
  • 1 vajce
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začnite prípravou kvásku: Zohrejte mlieko na strednej teplote, do ktorého rozdrobené droždie pridajte spolu s lyžičkou cukru a troškou múky. Dobre premiešajte a nechajte kvások odpočívať a rásť približne 10 minút.

2. Krok

Medzitým preosejte múku do väčšej misy a prisypte štipku soli. Pridajte citrónovú kôru, práškový cukor a žĺtky. Do tejto zmesi vložte aj rozpustené maslo, jemne premiešajte a pridajte už vykysnutý kvások. Vytvorte hladké cesto a nechajte ho kysnúť na teplom mieste, až kým sa nezväčší objem (asi 40 minút).

3. Krok

Keď cesto kysne, pustite sa do prípravy náplne. V hrnci zohrejte mlieko, pridajte doň mak, cukor a rozdrvené piškóty. Všetko varte na miernom ohni, kým sa nespojí. Potom do zmesi pridajte rum a nastrúhaný marcipán. Dobre premiešajte a nechajte vychladnúť.

4. Krok

Po vykysnutí cesta, si pripravte z neho malé bochníčky, do ktorých vložíte trochu makovej náplne. Každú buchtu uložte do maslom vymasteného pekáča. Zvyšným roztopeným maslom potrite okraje buchiet, aby sa nelepili na pekáč. Keď je pekáč naplnený, natrite buchty rozšľahaným vajcom.

5. Krok

Rúru predhrejte na 180 °C a pečte buchty približne 30 minút, kým nezískajú krásnu zlatistú farbu. Po upečení ich posypte práškovým cukrom.

reklama:

Tieto buchty sú skvelou voľbou na nedeľnú pohodu, rodinné stretnutia alebo jednoducho ako sladká pochúťka k šálke obľúbeného nápoja. Dajte si ich, kedykoľvek máte chuť na niečo výnimočné!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

23 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.