Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Kysnuté cesto na pletenky ,slimáky a buchty

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
171900 960x720 hefeteig fuer zopfbrot schnecken oder figuren
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 25min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 2:5 hod

reklama:

Suroviny

  • 1 kg polohrubej múky
  • 10 g soli
  • 1 kocka droždia
  • 100 g margarínu (maslo je ťažké)
  • 80 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 280 ml vody
  • 140 ml mlieka
  • 1 vajce do cesta a jedno na potretie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

PO nakysnutí kvásku ktorý si pripravíme z mlieka cukru a drožia zo všetkých prísad vypracujeme cesto ktoré necháme kysnúť 30 minút.Po 30 minútach znova premiesime tak, aby sme vytlačili z cesta vzduch.

2. Krok

vypracujeme si tvar pečiva aké potrebujeme a dáme na vymastený plech.Nechajte ďalších 30 minút kysnúť.potom potrieme vyšľahaným vajcom a pečieme pri 160 °C 30 minút.Pred dopečením môžete zvýšiť na teplotu 180 °C aby ste dostali krásnu zlatohnedú kôrku.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.3 / 5)

15 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

18195 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.