Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Kysnuté koláčiky s ricottou, hrozienkami a brusnicami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Screenshot_15.jpg
8
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 1:20 hod
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 1:40 hod
reklama:

Suroviny

  • 500 g polohrubej múky
  • 25 g čerstvého droždia
  • 1 pohár teplého mlieka
  • 30 g rozpusteného masla
  • 1 vajce
  • 1/3 šálky medu
  • štipka soli
  • Plnka:
  • 500 g ricotta
  • 6 lyžíc kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžica solamylu
  • 2 žĺtka
  • 100 g brusníc
  • 50 g hrozienok
  • na potretie:
  • 1 žĺtok + 1 lyžica mlieka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si urobíme kvások..Z teplého mlieka droždia a cukru..Potom keď kvasnice nabehnú vylejeme kvások k preosiatej múke, pridáme vajcia, med a štipku soli.Prilejeme aj rozpustené maslo a vymiesime hladké pevné cesto.Cesto prikryjeme utierkou alebo prikryjeme fóliou, dáme na teplé miesto kysnúť asi na 1 hodinu.Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.

2. Krok

Pripravíme si plnku. Ricottu vymiešame so žĺtkami a s cukrom, vanilkovým cukrom a so škrobom.hrozienka a brusnice si zalejeme vriacou vodou a necháme ich napučať. Po 10 minútach scedíme a necháme odkvapkať.

3. Krok

Vykysnuté cesto si rozdelíme na asi 80 g bochníky.Tie potom vyvaľkáme do kruhov, potrieme plnkou a posypeme hrozienkami a brusnicami. Potom zvinieme každý kruh do závinu a závin potom rozrežeme pozdĺžne na polovicu ale nedokončíme rez ale 2 cm od konca rez ukončíme.Chytíme si konce a urobíme vrkoč ktorý potom spojíme do kruhu..Vznikne nám buchta.

4. Krok

Buchtičky ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie potrieme žĺtkom vyšľahaným v troche mlieka a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C asi 20 minút.Podľa potreby do zlatista.

reklama:
Img_2587.jpg Img_2589.jpg Img_2591.jpg Img_2594.jpg Img_2595.jpg

Priemerné hodnotenie receptu

(4.2 / 5)

6 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

11667 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.