Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kysnuté perníčky , mäkké a nadýchané

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kysnute medovnicky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 60
  • Porcií: 60
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 45min
reklama:

Suroviny

  • 200 ml hrnček ako odmerka
  • 4 hrnčeky hladkej múky
  • 4 vajcia
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 30 g perníkového korenia
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 50 g droždia
  • 120 g masla
  • 2,5 lyžice medu
  • 1 lyžica kakaa
  • vajíčko na potretie
  • Poleva :
  • 1 bielko
  • 250 g práškového cukru
  • štipka soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na miernom ohni rozpustíme maslo a med. Po rozpustení necháme mierne vychladnúť. Do vychladnutého masla pridáme rozdrobené droždie. Všetko miešame, kým sa droždie nerozpustí . Preosejte múku na dosku. Do preosiatej zmesi pridáme vajcia, perníkové korenie, sódu, práškový cukor a kakao. Suroviny spolu zmiešame a pridáme pripravené maslo s medom a s kváskom..

2. Krok

Všetko miesime, kým nezískame jednotné cesto. Hotové cesto rozvaľkáme na hrúbku približne 4-5 mm. Z cesta vykrajujeme perníčky ľubovoľného tvaru. Nakrájané kúsky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vrch perníkov potrieme vajíčkom. Po príprave ich vložte do predhriatej rúry. Pečieme ich asi 15 minút pri 180°C, kým jemne nezhnednú. Keď sú hotové, vyberte ich a nechajte vychladnúť. Môžeme ich takto podávať na stôl, ale odporúčam ozdobiť polevou.

3. Krok

Poleva: Bielká zľahka vyšľaháme. Potom pridáme soľ a postupne práškový cukor. Množstvo pridaného cukru závisí od veľkosti vajíčka. Hotová poleva by mala byť tekutá, ale dostatočne tuhá, aby z perníčkov nestiekla. Ozdobené perníčky necháme, kým poleva nestuhne.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

299 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.