- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cukroví
- Kysnuté perníčky , mäkké a nadýchané
Kysnuté perníčky , mäkké a nadýchané
- Kusov: 60
- Porcií: 60
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 200 ml hrnček ako odmerka
- 4 hrnčeky hladkej múky
- 4 vajcia
- 1 hrnček práškového cukru
- 30 g perníkového korenia
- 1 lyžička jedlej sódy
- 50 g droždia
- 120 g masla
- 2,5 lyžice medu
- 1 lyžica kakaa
- vajíčko na potretie
- Poleva :
- 1 bielko
- 250 g práškového cukru
- štipka soli
Postup prípravy
1. Krok
Na miernom ohni rozpustíme maslo a med. Po rozpustení necháme mierne vychladnúť. Do vychladnutého masla pridáme rozdrobené droždie. Všetko miešame, kým sa droždie nerozpustí . Preosejte múku na dosku. Do preosiatej zmesi pridáme vajcia, perníkové korenie, sódu, práškový cukor a kakao. Suroviny spolu zmiešame a pridáme pripravené maslo s medom a s kváskom..
2. Krok
Všetko miesime, kým nezískame jednotné cesto. Hotové cesto rozvaľkáme na hrúbku približne 4-5 mm. Z cesta vykrajujeme perníčky ľubovoľného tvaru. Nakrájané kúsky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vrch perníkov potrieme vajíčkom. Po príprave ich vložte do predhriatej rúry. Pečieme ich asi 15 minút pri 180°C, kým jemne nezhnednú. Keď sú hotové, vyberte ich a nechajte vychladnúť. Môžeme ich takto podávať na stôl, ale odporúčam ozdobiť polevou.
3. Krok
Poleva: Bielká zľahka vyšľaháme. Potom pridáme soľ a postupne práškový cukor. Množstvo pridaného cukru závisí od veľkosti vajíčka. Hotová poleva by mala byť tekutá, ale dostatočne tuhá, aby z perníčkov nestiekla. Ozdobené perníčky necháme, kým poleva nestuhne.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
299 videní