- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Kysnuté ruže
Kysnuté ruže
- Kusov: 30
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 1:25 hod
[method]
Suroviny
- 350 g hladkej múky
- 1 lyžička sušeného droždia
- 80 g zmäknutého masla
- 2 žĺtka
- 15 lyžíc teplého mlieka
- 3 lyžice cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 lyžičky soli
Postup prípravy
1. Krok
V malej miske si zmiešame teplé mlieko, lyžicu cukru a droždie.Necháme 10 minút postáť, a potom pridáme múku ostatný cukor , vanilkový cukor a soľ.
2. Krok
Premiešajte..Potom pridajte vaječné žĺtky,maslo nakrájané na menšie kúsky a miesime šľahačom so špirálkami na malej rýchosti cca 5 minút,
3. Krok
Potom prikryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste kým vám cesto nezíska dvojnásobný objem.
4. Krok
Cesto si rozdeľte na 3 kusy a po jednom vyvaľkajte..Z vyvaľkaného vykrajujeme kruhy o priemere 8- 10 cm.Spojíme tri kruhy dohromady ako na obrázku a prerežeme na polovicu.
5. Krok
Vzniknú vám dve ruže ktoré si uložíme do vymastenej tortovej formy.Keď formu zaplníte nechajte ešte 45 minút kysnúť..pekne sa vám vyplní..
6. Krok
Pri teplote 180°C pečieme cca 25 minút.Po upečení miernom vchladnutí posypeme práškovým cukrom..
Priemerné hodnotenie receptu
(4.7 / 5)
6 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8435 videní