- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - Kysnutý chlebík s jablkami
 
Kysnutý chlebík s jablkami
          - Kusov: 1
 - Porcií: 8
 - Čas Prípravy: 35min
 - Varenie: 1:5 hod
 - Hotové Za: 1:50 hod
 
Suroviny
- 500 g polohrubej múky
 - 20 g droždia
 - 2 žĺtky
 - 50 g práškového cukru
 - soľ
 - citrónová kôra
 - 200 ml vlažného mlieka
 - 50 g rozpusteného masla
 - 1 vanilkový cukor
 - 2 jablká
 - hrsť nakrájaných orechov
 
Postup prípravy
1. Krok
Do misy preosejeme múku , v strede urobíme jamku a necháme v nej vzísť kvások.. Žĺtka si rozšľaháme s cukrami, soľou a mliekom. Zmes by mala byť teplejšia ak je mlieko studené zahrejeme. Vylejeme ku kvásku, pridáme rozpustené teplé maslo a citrónovú kôru. Cesto necháme podkysnúť. Orechy nasekáme a jablká očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
2. Krok
Do vykysnutého cesta na pomúčenej doske zapracujeme pripravenú náplň, vyvaľkáme chlebík, prenesieme do formy a necháme ešte asi 20 minút kysnúť. Potom vložíme formu s cestom do rúry vyhriatej na 180 ° C a pečieme po dobu 60 minút. Asi po 15 minútach teplotu znížime na 150-160 ° C. Akonáhle cesto na povrchu zružovie, prikryjeme formu alobalom. Upečený chlebíček preklopíme na kuchynskú mriežku a poprášime práškovým cukrom. Krájame až po úplnom vychladnutí.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
443 videní