- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Kysnutý koláč z mrveničkou bez miesenia
Kysnutý koláč z mrveničkou bez miesenia
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 3:0 hod
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 3:45 hod
Suroviny
- 100 g čerstvého droždia alebo 14 g sušeného
- 1 vanilkový cukor
- 1 šálka cukru
- 4 vajcia
- 250 ml oleja alebo roztopeného masla
- 250 ml teplého mlieka
- 670 g hladkej múky
- štipka soli
- Posýpka:
- 100 g masla
- 150 g hrubej múky
- 110 g práškového cukru
- čerešne alebo iné bobuľové ovocie bez kôstok
Postup prípravy
1. Krok
Ak použijeme suché kvasnice - nalejeme všetky ingrediencie do misy a premiešame lyžicou alebo mixérom. Odložte prikryté 2-3 hodiny na teplom mieste. Cesto zdvojnásobí objem.
2. Krok
Ak použijeme čerstvé kvasnice - mali by byť rozdrvené na dno misky, posypané cukrom, nalejeme vyšľahané vajíčka,tuk, teplé mlieko a múku. Premiešajte. Odložte prikryté 2-3 hodiny na teplom mieste.
3. Krok
Takto pripravené cesto dáme na plech vyložený s papierom na pečenie alebo vymastený a vysypaný strúhankou.Poukladáme na vrch ovocie a posypeme mrveničkou, ktorú i pripravíme vymiešaním masla s cukrom s pridaním múky.
4. Krok
Plech s cestom vložíme do studenej rúry a túru nastavíme na 170 °C..pečieme 45 minút.Po upečení necháme dvierka n a rúre pootvorené a koláčik necháme pomaly vychladnúť.Potom ho vyberieme asi po 20 minútach a necháme úplne vychladnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
529 videní