Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kysnutý vrkoč s medvedím cesnakom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vrkoc s medvedim cesnakom web.png
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
eatsmarter.de www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 1:45 hod
reklama:

Suroviny

  • 250 g hladkej špaldovej múky
  • 250 g Celozrnnej špaldovej múky
  • 1 lyžička medu
  • 42 g čerstvého droždia
  • 105 ml olivového oleja
  • soľ
  • 25 g medvedieho cesnaku
  • 50 g parmezánu
  • 45 g píniových orieškov
  • mleté čierne korenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Múku preosejeme do misy a v strede urobíme jamku. Rozdrobíme droždie a zľahka zmiešame s medom a 50 ml vlažnej vody a necháme 5 minút kysnúť. Pridajte 30 ml olivového oleja, trochu soli a 200 ml vlažnej vody. Vypracujeme na hladké cesto, prikryjeme a necháme kysnúť pri izbovej teplote asi 1 hodinu.

2. Krok

Medzitým umyjeme medvedí cesnak, osušíme a nadrobno nasekáme. Nastrúhame parmezán. Píniové oriešky opekajte na panvici na strednom ohni 3 minúty. Pretlačte medvedí cesnak, parmezán, píniové oriešky a zvyšný olivový olej. Dochutíme trochou soli a korenia.

3. Krok

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na obdĺžnik (cca 60 x 20 cm). Cesto nakrájame na 4 dlhé pramene, 3 z nich potrieme pestom. Položte pramene na seba, prameň bez pesta nechajte ako posledný. Zatočte zväzok prameňov dohromady, aby ste vytvorili vrkoč. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C (160 °C teplovzdušná rúra; plyn: stupeň 2-3) cca 45 minút.

reklama:
Vrkoc s medvedim cesnakom web grafika na blog.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

326 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.