- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Kysnutý vrkoč s medvedím cesnakom
Kysnutý vrkoč s medvedím cesnakom
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 1:45 hod
Suroviny
- 250 g hladkej špaldovej múky
- 250 g Celozrnnej špaldovej múky
- 1 lyžička medu
- 42 g čerstvého droždia
- 105 ml olivového oleja
- soľ
- 25 g medvedieho cesnaku
- 50 g parmezánu
- 45 g píniových orieškov
- mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Múku preosejeme do misy a v strede urobíme jamku. Rozdrobíme droždie a zľahka zmiešame s medom a 50 ml vlažnej vody a necháme 5 minút kysnúť. Pridajte 30 ml olivového oleja, trochu soli a 200 ml vlažnej vody. Vypracujeme na hladké cesto, prikryjeme a necháme kysnúť pri izbovej teplote asi 1 hodinu.
2. Krok
Medzitým umyjeme medvedí cesnak, osušíme a nadrobno nasekáme. Nastrúhame parmezán. Píniové oriešky opekajte na panvici na strednom ohni 3 minúty. Pretlačte medvedí cesnak, parmezán, píniové oriešky a zvyšný olivový olej. Dochutíme trochou soli a korenia.
3. Krok
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na obdĺžnik (cca 60 x 20 cm). Cesto nakrájame na 4 dlhé pramene, 3 z nich potrieme pestom. Položte pramene na seba, prameň bez pesta nechajte ako posledný. Zatočte zväzok prameňov dohromady, aby ste vytvorili vrkoč. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C (160 °C teplovzdušná rúra; plyn: stupeň 2-3) cca 45 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
326 videní