Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ľadový vietor s jahodami a kivi

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Ladovy vietor.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • Pusinková vrstva :
  • 4 bielky
  • štipka soli
  • 150 g cukru
  • 1 lyžička kukuričného škrobu
  • 1 lyžička octu
  • Krém :
  • 380 ml mlieka
  • 100 ml rastlinnej smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový olé krém
  • 1 vanilkový cukor
  • Dekorácia :
  • 300 ml smotany na šľahanie (rastlinnej )
  • 250 g jahôd
  • 4 - 5 ks kiwi
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na cesto z pusiniek pridajte do misky s bielkami štipku soli a vymiešajte mixérom, pričom postupne pridávajte cukor. Miešajte, kým sa všetok cukor nerozpustí a nezískate hustý a lesklý sneh, približne 10 minút. Nakoniec pridajte škrob a ocot a znova krátko premiešajte mixérom na najnižšej rýchlosti.

2. Krok

Zmes rozotrite na plech na pečenie s rozmermi 35x22 cm vystlaný papierom na pečenie, pekne ju uhlaďte stierkou a vložte do predhriatej rúry na 150 °C približne na hodinu. Počas pečenia neotvárajte rúru..

3. Krok

Na krém nalejte mlieko, šľahačku, obsah vrecka s vanilkovým krémom olé a vanilkový cukor do misky a všetko dobre vyšľahajte mixérom na strednej rýchlosti, kým nevznikne pena a hladká zmes, približne 2-3 minúty.

4. Krok

V inej miske vyšľahajte šľahačku, kým sa netvoria tuhé špičky. Jahody a kiwi umyte a očistite, potom nakrájajte na tenké plátky.

5. Krok

Vychladnutý korpus rozrežte na dve časti. Prvý korpus položte na plech, natrite polovicou vanilkového krému a uhlaďte. Navrch poukladajte ovocie, striedavo v radoch kiwi a jahôd. Na ovocie natrieme šľahačku. Prikryte druhým cestom a postup zopakujte ešte raz.

6. Krok

Koláč potrieme šľahačkou a vrch ozdobíme ovocím a strúhanou bielou čokoládou. Dobre vychladíme v chladničke aspoň 2-3 hodiny, nakrájame na kocky a podávame.

reklama:

Keď je cesto upečené, vypnite rúru a nechajte cesto vo vnútri ešte pol hodiny až hodinu, aby sa ďalej vysušilo, kým rúra vychladne. Čím dlhšie schne, tým bude kôrka chrumkavejšia. Dvierka nechajte pootvorené..

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.