Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Ľadový vietor s jahodami a kivi

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Ladovy vietor.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • Pusinková vrstva :
  • 4 bielky
  • štipka soli
  • 150 g cukru
  • 1 lyžička kukuričného škrobu
  • 1 lyžička octu
  • Krém :
  • 380 ml mlieka
  • 100 ml rastlinnej smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový olé krém
  • 1 vanilkový cukor
  • Dekorácia :
  • 300 ml smotany na šľahanie (rastlinnej )
  • 250 g jahôd
  • 4 - 5 ks kiwi
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na cesto z pusiniek pridajte do misky s bielkami štipku soli a vymiešajte mixérom, pričom postupne pridávajte cukor. Miešajte, kým sa všetok cukor nerozpustí a nezískate hustý a lesklý sneh, približne 10 minút. Nakoniec pridajte škrob a ocot a znova krátko premiešajte mixérom na najnižšej rýchlosti.

2. Krok

Zmes rozotrite na plech na pečenie s rozmermi 35x22 cm vystlaný papierom na pečenie, pekne ju uhlaďte stierkou a vložte do predhriatej rúry na 150 °C približne na hodinu. Počas pečenia neotvárajte rúru..

3. Krok

Na krém nalejte mlieko, šľahačku, obsah vrecka s vanilkovým krémom olé a vanilkový cukor do misky a všetko dobre vyšľahajte mixérom na strednej rýchlosti, kým nevznikne pena a hladká zmes, približne 2-3 minúty.

4. Krok

V inej miske vyšľahajte šľahačku, kým sa netvoria tuhé špičky. Jahody a kiwi umyte a očistite, potom nakrájajte na tenké plátky.

5. Krok

Vychladnutý korpus rozrežte na dve časti. Prvý korpus položte na plech, natrite polovicou vanilkového krému a uhlaďte. Navrch poukladajte ovocie, striedavo v radoch kiwi a jahôd. Na ovocie natrieme šľahačku. Prikryte druhým cestom a postup zopakujte ešte raz.

6. Krok

Koláč potrieme šľahačkou a vrch ozdobíme ovocím a strúhanou bielou čokoládou. Dobre vychladíme v chladničke aspoň 2-3 hodiny, nakrájame na kocky a podávame.

reklama:

Keď je cesto upečené, vypnite rúru a nechajte cesto vo vnútri ešte pol hodiny až hodinu, aby sa ďalej vysušilo, kým rúra vychladne. Čím dlhšie schne, tým bude kôrka chrumkavejšia. Dvierka nechajte pootvorené..

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

45 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.