- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nátierka
- Ľahká nátierka z Lučiny
Ľahká nátierka z Lučiny

- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Ak hľadáte rýchlu a zdravú pochúťku, táto nátierka z Lučiny je ideálnou voľbou. Skvelo sa hodí na raňajky, desiatu alebo ako elegantné občerstvenie pre návštevu. Môžete ju servírovať na celozrnnom pečive a ozdobiť prosciuttom, cherry paradajkami a rukolou pre štýlový vzhľad a ešte lepšiu chuť.
Suroviny
- 180 g Lučiny
- 2 uvarené vajcia
- 5 reďkoviek
- 1 menšia mrkva
- 1 jarná cibuľka
- 2 lyžice smotany
- soľ, čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Do misy vložíme Lučinu a pridáme nastrúhané reďkovky a mrkvu, nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a smotanu.
2. Krok
Vajcia nastrúhame na jemno a pridáme k zmesi.
3. Krok
Ochutíme soľou a čerstvo mletým korením, následne všetko dôkladne premiešame.
4. Krok
Natierame na tmavé pečivo a môžeme ozdobiť podľa chuti – napríklad prosciuttom, paradajkami a rukolou.
Táto nátierka je skvelou voľbou pre tých, ktorí chcú zdravé a rýchle občerstvenie. Je výborná nielen na každodenné pochutnávanie, ale aj ako súčasť štýlového pohostenia pre hostí.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
9 videní