Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lahodná citrónová snehová roláda

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Lahodná citrónová snehová roláda
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Lahodná citrónová snehová roláda Foto: www.shutterstock.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Úžasná snehová roláda citrónovej chuti, ktorá určite očarí každého.

reklama:

Suroviny

  • 5 bielkov
  • 200 g kryštálového cukru
  • 1 čajová lyžička kukuričného škrobu
  • štipka soli
  • olej na vymazanie plechu a papiera na pečenie
  • trocha práškového cukru na poprášenie papiera
  • 300 ml smotany na šľahanie (33%)
  • 1 polievková lyžica práškového cukru (alebo podľa chuti)
  • 5 polievkových lyžíc citrónového krému (lemon curd, pozri odkaz v poznámke)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru predhrejeme na 140°C. Plech jemne vymažeme olejom a vložíme doň papier na pečenie, ktorý takisto trocha naolejujeme.

2. Krok

Bielky so štipkou soli šľaháme, až kým sa ich objem nezväčší na dvojnásobok. Potom pridáme lyžicu kryštálového cukru a pokračujeme v šľahaní, až kým sa nevytvoria jemné špičky. Postupne pridávame zvyšok cukru po lyžiciach a nakoniec vmiešame kukuričný škrob. Zmes by mala byť pevná a hladká.

3. Krok

Hotovú hmotu rovnomerne rozotrieme na pripravený plech a pečieme približne 45 minút. Dôležité je prispôsobiť čas pečenia vlastnostiam vašej rúry.

4. Krok

Upečený základ necháme úplne vychladnúť. Väčší kus papiera na pečenie než je plech, na ktorom sme piekli, jemne poprášime práškovým cukrom. Potom naň opatrne obrátime upečený základ tak, aby bol spodok hore. Pomaly z papiera stiahneme pôvodný pečiaci papier.

5. Krok

Teraz pripravený základ potrieme citrónovým krémom (lemon curd), na ktorý rovnomerne nanesieme vyšľahanú smotanu s práškovým cukrom.

6. Krok

Roládu zrolujeme pozdĺž dlhšej strany, zabalíme do papiera a necháme vychladnúť aspoň dve hodiny. Citrónový krém si pripravte vopred a nezabudnite ho riadne vychladnúť pred použitím!

reklama:

Týmto spôsobom dosiahnete lahodnú citrónovú roládu, ktorá bude nielen chutná, ale aj krásne vyzerajúca.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

33 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.