- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Lahodná Čokotorta
Lahodná Čokotorta
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Piškóta:
- 85 g polohrubej múky
- 20 g kakaa
- 4 vajcia
- 105 g práškového cukru
- 80 g masla
- Krém:
- 450 g tmavej čokolády
- 500 ml smotany na šľahanie
- 5 žĺtok
- 65 g cukru
Postup prípravy
1. Krok
Múku a kakao sa preosejeme do misky. Vajcia a cukor vyšľaháme do bielej peny . K vyšľahaným vajciam primiešame zľahka zmes múky a kakaa.Potom vmiešame roztopené a vychladnuté maslo.
2. Krok
Pripravíme si 2 formy na pečenie (20 cm v priemere): vymastíme ich a vysypeme múkou. Cesto rozdelíme na polovicu rovnomerne nalejte do foriem. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 ° C 25 až 30 minút.Špáradlom skontrólujeme či je piškóta prepečená.Necháme obe piškóty úplne vychladnúť a potom prerežeme na polovicu..Získame 4 pláty korpusu..
3. Krok
Krém si pripravíme tak, že najskôr zahrejeme smotanu a do nej pridáme nalámanú čokoládu..Chvíľu počkáme nech sa čokoláda rozpustí a potom premiešame do hladkej hmoty.
4. Krok
Pripravíme si vodný kúpeľ a do neho vložíme misku s vajciami a s cukrom a šľaháme..Keď je hmota svetlá a nadýchaná pomaly vlievame tenkým prúdom čokoládu za stáleho šľahania.
5. Krok
Tortu vrstvíme tak, že najskôr natrieme jeden korpus krémom, prikryjeme druhým korpusom a tak ďalej .Je dobré dať korpusy opäť do formy a v prípade potreby formu vyvýšiť..V tomto prípade môžete zostávajúci krém na povrch naliať a rozotrieť..
6. Krok
Tortu dajte na pár hodín do chladničky nech čokoládový krém dobre zatuhne.Potom odstráňte z formy podľa potreby a fantázie dozdobte a nakrájajte nožom ktorý si namočíte do teplej vody.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1952 videní