Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lahodná fazuľová polievka so smotanou a chrumkavými krutónmi

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Lahodná fazuľová polievka so smotanou a chrumkavými krutónmi
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Lahodná fazuľová polievka so smotanou a chrumkavými krutónmi Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte hrejivé jedlo, ktoré vás zasýti a zároveň pohladí vaše chuťové poháriky, táto krémová polievka z bielych fazúľ je skvelou voľbou. Spojenie jemnej konzistencie, bohatých chutí a chrumkavých krutónov z ražného chleba vytvára dokonalý gurmánsky zážitok. Polievka je ideálna na chladnejšie dni, keď potrebujete doplniť energiu a zahriať sa.

reklama:

Suroviny

  • 2 hrnčeky uvarených bielych fazúľ
  • 1 menší zeler
  • 1 veľká cibuľa
  • 30 g údenej slaniny
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 700 ml silného vývaru (kurací alebo hovädzí)
  • 200 ml hustej smotany na šľahanie (33 % tuku)
  • 4 krajce ražného chleba (môže byť aj s rôznymi semienkami)
  • čerstvá petržlenová vňať na dochutenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Uvarenie fazúľ: Bielu fazuľu necháme zmäknúť varením podľa návodu. Ak používame suché fazule, odporúčame ich vopred namočiť na niekoľko hodín.

2. Krok

Príprava základu: Očistenú cibuľu nakrájame na drobné kúsky, rovnako aj zeler. Cesnak rozpučíme alebo jemne posekáme.

3. Krok

Restovanie: V hrnci orestujeme na sucho nakrájanú slaninu, kým sa neuvoľní tuk. Pridáme nakrájanú cibuľu a zeler a opekáme do zlatista.

4. Krok

Varenie polievky: Do hrnca pridáme fazule, cesnak a osolíme podľa chuti. Zalejeme vývarom a varíme na miernom ohni asi 15 minút.

5. Krok

Mixovanie: Po uvarení všetko rozmixujeme dohladka ponorným mixérom. Pridáme smotanu a ešte krátko prehrejeme (nevaríme, aby sa smotana nezrazila).

6. Krok

Príprava krutónov: Ražný chlieb nakrájame na malé kocky, uložíme na plech a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C, kým nie sú krásne chrumkavé a zlatisté. Po upečení premiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou.

7. Krok

Servírovanie: Horúcu polievku nalejeme do misiek a posypeme pripravenými krutónmi, ktoré jej dodajú úžasnú textúru a chuť.

reklama:

Táto výdatná polievka je ideálna na obed alebo ľahkú večeru. Kombinácia jemnej smotanovej chuti a chrumkavého chleba poteší každého milovníka domácej kuchyne.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.