Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Lahodná karfiolová polievka s pečeným cesnakom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Lahodná karfiolová polievka s pečeným cesnakom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Lahodná karfiolová polievka s pečeným cesnakom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 55min

Pečený cesnak je skvelou prísadou, ktorú môžete využiť nielen v polievkach, ale aj pri príprave omáčok či pomazánok. Pri pečení získava sladší nádych, avšak jeho charakteristická cesnaková chuť zostáva zachovaná. Výborne ladí aj s karfiolom.

reklama:

Suroviny

  • Na pečený cesnak:
  • 2 hlavičky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Na polievku:
  • 1 karfiol
  • 400 ml mlieka
  • 400 ml vody
  • 1 štipka muškátového orieška
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1 lyžička soli
  • 200 ml smotany na šľahanie (30 %)
  • Na servírovanie:
  • 1 rožok
  • 1 lyžička masla
  • 1 zväzok čerstvej pažítky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Odstráňte vrchnú časť cesnakových hlavičiek. Umiestnite ich na kus alobalu, pokvapkajte olivovým olejom a jemne osoľte. Potom cesnak zabaľte a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút.

2. Krok

Očistený karfiol rozdeľte na menšie ružičky a varte ich v kombinácii vody a mlieka. Osoľte a varte, kým karfiol nezmäkne.

3. Krok

Keď je karfiol hotový, pridajte do polievky vymačkané strúčiky upečeného cesnaku a všetko rozmixujte ponorným mixérom.

4. Krok

Do rozmixovanej polievky potom vlejte smotanu, nechajte prevrieť a dochuťte muškátovým orieškom a citrónovou šťavou.

5. Krok

Na konci polievku servírujte posypanú čerstvou pažítkou a doplnenú o krutóny z bieleho pečiva, ktoré ste predtým opiekli na masle.

reklama:

Ak sa vám stáva, že cesnak často klíči alebo hnilobnie, skúste ho uskladniť na chladnejšom a dobre vetranom mieste – ideálny je prievanu.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

95 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.