Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lahodná karfiolová polievka s pečeným cesnakom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Lahodná karfiolová polievka s pečeným cesnakom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Lahodná karfiolová polievka s pečeným cesnakom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 55min

Pečený cesnak je skvelou prísadou, ktorú môžete využiť nielen v polievkach, ale aj pri príprave omáčok či pomazánok. Pri pečení získava sladší nádych, avšak jeho charakteristická cesnaková chuť zostáva zachovaná. Výborne ladí aj s karfiolom.

reklama:

Suroviny

  • Na pečený cesnak:
  • 2 hlavičky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Na polievku:
  • 1 karfiol
  • 400 ml mlieka
  • 400 ml vody
  • 1 štipka muškátového orieška
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1 lyžička soli
  • 200 ml smotany na šľahanie (30 %)
  • Na servírovanie:
  • 1 rožok
  • 1 lyžička masla
  • 1 zväzok čerstvej pažítky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Odstráňte vrchnú časť cesnakových hlavičiek. Umiestnite ich na kus alobalu, pokvapkajte olivovým olejom a jemne osoľte. Potom cesnak zabaľte a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút.

2. Krok

Očistený karfiol rozdeľte na menšie ružičky a varte ich v kombinácii vody a mlieka. Osoľte a varte, kým karfiol nezmäkne.

3. Krok

Keď je karfiol hotový, pridajte do polievky vymačkané strúčiky upečeného cesnaku a všetko rozmixujte ponorným mixérom.

4. Krok

Do rozmixovanej polievky potom vlejte smotanu, nechajte prevrieť a dochuťte muškátovým orieškom a citrónovou šťavou.

5. Krok

Na konci polievku servírujte posypanú čerstvou pažítkou a doplnenú o krutóny z bieleho pečiva, ktoré ste predtým opiekli na masle.

reklama:

Ak sa vám stáva, že cesnak často klíči alebo hnilobnie, skúste ho uskladniť na chladnejšom a dobre vetranom mieste – ideálny je prievanu.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

33 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.