- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- polievka
- Lahodná karfiolová polievka s pečeným cesnakom
Lahodná karfiolová polievka s pečeným cesnakom
- Kusov: 1
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 55min
Pečený cesnak je skvelou prísadou, ktorú môžete využiť nielen v polievkach, ale aj pri príprave omáčok či pomazánok. Pri pečení získava sladší nádych, avšak jeho charakteristická cesnaková chuť zostáva zachovaná. Výborne ladí aj s karfiolom.
Suroviny
- Na pečený cesnak:
- 2 hlavičky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- Na polievku:
- 1 karfiol
- 400 ml mlieka
- 400 ml vody
- 1 štipka muškátového orieška
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 1 lyžička soli
- 200 ml smotany na šľahanie (30 %)
- Na servírovanie:
- 1 rožok
- 1 lyžička masla
- 1 zväzok čerstvej pažítky
Postup prípravy
1. Krok
Odstráňte vrchnú časť cesnakových hlavičiek. Umiestnite ich na kus alobalu, pokvapkajte olivovým olejom a jemne osoľte. Potom cesnak zabaľte a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút.
2. Krok
Očistený karfiol rozdeľte na menšie ružičky a varte ich v kombinácii vody a mlieka. Osoľte a varte, kým karfiol nezmäkne.
3. Krok
Keď je karfiol hotový, pridajte do polievky vymačkané strúčiky upečeného cesnaku a všetko rozmixujte ponorným mixérom.
4. Krok
Do rozmixovanej polievky potom vlejte smotanu, nechajte prevrieť a dochuťte muškátovým orieškom a citrónovou šťavou.
5. Krok
Na konci polievku servírujte posypanú čerstvou pažítkou a doplnenú o krutóny z bieleho pečiva, ktoré ste predtým opiekli na masle.
Ak sa vám stáva, že cesnak často klíči alebo hnilobnie, skúste ho uskladniť na chladnejšom a dobre vetranom mieste – ideálny je prievanu.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
33 videní