Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Lahodná malinová bublanina pre každého

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Lahodná malinová bublanina pre každého
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Lahodná malinová bublanina pre každého Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Máte chuť na niečo sladké, jednoduché a voňavé? Malinová bublanina je skvelou voľbou, ak chcete upiecť niečo rýchle, no zároveň lahodné. Vďaka vláčnemu cestu s nádychom vanilky a citrónovej kôry a osviežujúcim malinám na povrchu vznikne dezert, ktorý sa hodí ku káve, na raňajky aj ako sladká bodka po obede. A najlepšie na tom je, že jej príprava je úplne nenáročná – zvládne ju naozaj každý.

reklama:

Suroviny

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • ½ hrnčeka rastlinného oleja
  • 3 vajcia
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • vanilkový extrakt alebo vanilkový cukor podľa chuti
  • nastrúhaná kôra z citróna (ideálne bio)
  • približne 350 g čerstvých alebo mrazených malín
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V mise si spojíme múku, cukor a prášok do pečiva.

2. Krok

V samostatnej nádobe si vyšľaháme vajcia s mliekom, pridáme olej, vanilku a citrónovú kôru. Keď sú tekuté suroviny dobre premiešané, prilejeme ich k suchým a dôkladne premiešame, aby sme získali hladké, jemné cesto.

3. Krok

Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne ho rozotrieme. Na povrch naukladáme maliny – môžeme ich jemne zatlačiť do cesta, ale nie je to nutné.

4. Krok

Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 až 35 minút. Stav upečenia overíme špajľou – ak sa nelepí, bublanina je hotová.

5. Krok

Po vychladnutí môžeme posypať práškovým cukrom alebo podávať so šľahačkou pre extra pôžitok.

reklama:

Tento recept si vás získa nielen chuťou, ale aj jednoduchosťou. Ideálny na nedeľné popoludnie, keď dostanete chuť na niečo domáce, voňavé a ovocné. Malinová bublanina je klasika, ktorá nikdy nesklame.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

60 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.