Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lahodná malinová bublanina pre každého

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Lahodná malinová bublanina pre každého
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Lahodná malinová bublanina pre každého Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Máte chuť na niečo sladké, jednoduché a voňavé? Malinová bublanina je skvelou voľbou, ak chcete upiecť niečo rýchle, no zároveň lahodné. Vďaka vláčnemu cestu s nádychom vanilky a citrónovej kôry a osviežujúcim malinám na povrchu vznikne dezert, ktorý sa hodí ku káve, na raňajky aj ako sladká bodka po obede. A najlepšie na tom je, že jej príprava je úplne nenáročná – zvládne ju naozaj každý.

reklama:

Suroviny

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • ½ hrnčeka rastlinného oleja
  • 3 vajcia
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • vanilkový extrakt alebo vanilkový cukor podľa chuti
  • nastrúhaná kôra z citróna (ideálne bio)
  • približne 350 g čerstvých alebo mrazených malín
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V mise si spojíme múku, cukor a prášok do pečiva.

2. Krok

V samostatnej nádobe si vyšľaháme vajcia s mliekom, pridáme olej, vanilku a citrónovú kôru. Keď sú tekuté suroviny dobre premiešané, prilejeme ich k suchým a dôkladne premiešame, aby sme získali hladké, jemné cesto.

3. Krok

Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne ho rozotrieme. Na povrch naukladáme maliny – môžeme ich jemne zatlačiť do cesta, ale nie je to nutné.

4. Krok

Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 až 35 minút. Stav upečenia overíme špajľou – ak sa nelepí, bublanina je hotová.

5. Krok

Po vychladnutí môžeme posypať práškovým cukrom alebo podávať so šľahačkou pre extra pôžitok.

reklama:

Tento recept si vás získa nielen chuťou, ale aj jednoduchosťou. Ideálny na nedeľné popoludnie, keď dostanete chuť na niečo domáce, voňavé a ovocné. Malinová bublanina je klasika, ktorá nikdy nesklame.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

20 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.