Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lahodná zemiaková nátierka na chlebíčky – rýchly a chutný tip

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Lahodná zemiaková nátierka na chlebíčky – rýchly a chutný tip
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Lahodná zemiaková nátierka na chlebíčky – rýchly a chutný tip Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak vám po varení ostanú uvarené zemiaky, netreba ich nechať ležať v chladničke bez využitia. Dá sa z nich veľmi jednoducho pripraviť skvelá nátierka, ktorá poslúži ako perfektný základ na slané chlebíčky. Stačí ju dochutiť niekoľkými ingredienciami a výsledok vás príjemne prekvapí. Na obloženie potom môžete použiť šunku, syr, vajíčko alebo zeleninu – presne podľa toho, čo máte radi.

reklama:

Suroviny

  • 3 kusy väčších varených zemiakov
  • 1 lyžica klasickej majonézy
  • 2 lyžice tatárskej omáčky
  • 1 lyžica plnotučnej horčice
  • štipka soli a mletého čierneho korenia
  • 1 nakladaná uhorka
  • 3 vajcia uvarené natvrdo
  • trocha nálevu z uhoriek (pridajte podľa chuti)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zemiaky a vajcia po uvarení zbavíme šupky. Obe suroviny následne nastrúhame na jemnom strúhadle, aby sa dobre spojili s ostatnými prísadami.

2. Krok

K nastrúhaným surovinám pridáme nakrájanú alebo nastrúhanú kyslú uhorku, majonézu, tatársku omáčku aj horčicu.

3. Krok

Dochutíme soľou, korením a pre výraznejšiu chuť môžeme pridať aj trochu uhorkového nálevu.

4. Krok

Všetko spolu dôkladne premiešame, aby sa chute prepojili do jemnej a hladkej nátierky.

5. Krok

Hotovú zmes natierame na plátky veky či bagety a dozdobíme podľa chuti – výborne sa hodí plátok šunky, koliesko vajíčka, plátok syra alebo čerstvá zelenina.

reklama:

Táto domáca nátierka je skvelou voľbou na rôzne oslavy, posedenia alebo len tak na rýchlu večeru. Nielenže zužitkujete zvyšky z chladničky, ale zároveň si pripravíte výnimočne chutné pohostenie, ktoré zvládnete za pár minút.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

31 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.