Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Lahodné kysnuté slimáky s orechovou náplňou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Lahodné kysnuté slimáky s orechovou náplňou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Lahodné kysnuté slimáky s orechovou náplňou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 20
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 0min

Kysnuté slimáky sú obľúbenou pochúťkou, ktorú si možno pripraviť s rôznymi náplňami. Dnes sa pozrieme na variant s aromatickou náplňou z mletých orechov, škorice a štipky rumu. Nezabudnite slimáky pred pečením potrieť smotanou pre dokonalý lesk a chuť.

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 500 g hladkej múky
  • 230 ml vlažného mlieka
  • 5 g sušeného droždia
  • 2 žĺtky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 4 lyžice cukru
  • 160 ml rozpusteného masla
  • Náplň:
  • 200 g vlašských orechov
  • 80 g mletých detských piškótov
  • 5 lyžíc cukru
  • 1-2 lyžice škorice
  • 2 lyžice rumu
  • 100 g rozpusteného masla
  • 120 ml smotany (12 %)
  • Tuk na vymazanie plechu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava kvásku: Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme lyžicu cukru a necháme vzísť kvások, čo obvykle trvá 5 až 10 minút.

2. Krok

Spracovanie cesta: V mise zmiešame hladkú múku, žĺtky, soľ a zvyšný cukor. Prilejeme rozpustené maslo a nakoniec pridáme vzídený kvások. Vymiešame cesto, ktoré bude lepkavé, a zakryjeme ho utierkou. Necháme vykysnúť na teplom mieste, pokiaľ nezväčší objem.

3. Krok

Príprava náplne: Orechy a piškóty dôkladne rozomelieme. V mise ich zmiešame s rozpusteným maslom, polovicou smotany, cukrom, škoricou a rumom, kým nevznikne homogénna zmes, ktorú možno ľahko rozotierať.

4. Krok

Tvarovanie slimákov: Na pomúčenej doske vyvaľkáme kysnuté cesto do obdĺžnika. Potrieme ho pripravenou náplňou a opatrne zrolujeme do tvaru rolády. Následne nakrájame na kolieska hrubé približne 3 cm a kladieme ich na vymastený plech, pričom medzi jednotlivými kúskami necháme dostatočné medzery.

5. Krok

Kysnutie a pečenie: Plech s slimáky zakryjeme utierkou a necháme ich ešte chvíľu kysnúť, než ich vložíme do predhriatej rúry na 200 °C. Každý slimák potrieme zvyšnou smotanou, aby získal krásnu farbu.

6. Krok

Pečenie: Pečieme približne 40 minút, kým nie sú slimáky zlatisté a voňavé.

reklama:

Tieto kysnuté slimáky s orechovou náplňou potešia každého, kto si na nich pochutí. Ideálne ako sladký dezert alebo desiata, ktoré dodajú vašej domácnosti príjemnú atmosféru!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

67 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.