Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lahodné kysnuté slimáky s orechovou náplňou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Lahodné kysnuté slimáky s orechovou náplňou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Lahodné kysnuté slimáky s orechovou náplňou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 20
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 0min

Kysnuté slimáky sú obľúbenou pochúťkou, ktorú si možno pripraviť s rôznymi náplňami. Dnes sa pozrieme na variant s aromatickou náplňou z mletých orechov, škorice a štipky rumu. Nezabudnite slimáky pred pečením potrieť smotanou pre dokonalý lesk a chuť.

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 500 g hladkej múky
  • 230 ml vlažného mlieka
  • 5 g sušeného droždia
  • 2 žĺtky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 4 lyžice cukru
  • 160 ml rozpusteného masla
  • Náplň:
  • 200 g vlašských orechov
  • 80 g mletých detských piškótov
  • 5 lyžíc cukru
  • 1-2 lyžice škorice
  • 2 lyžice rumu
  • 100 g rozpusteného masla
  • 120 ml smotany (12 %)
  • Tuk na vymazanie plechu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava kvásku: Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme lyžicu cukru a necháme vzísť kvások, čo obvykle trvá 5 až 10 minút.

2. Krok

Spracovanie cesta: V mise zmiešame hladkú múku, žĺtky, soľ a zvyšný cukor. Prilejeme rozpustené maslo a nakoniec pridáme vzídený kvások. Vymiešame cesto, ktoré bude lepkavé, a zakryjeme ho utierkou. Necháme vykysnúť na teplom mieste, pokiaľ nezväčší objem.

3. Krok

Príprava náplne: Orechy a piškóty dôkladne rozomelieme. V mise ich zmiešame s rozpusteným maslom, polovicou smotany, cukrom, škoricou a rumom, kým nevznikne homogénna zmes, ktorú možno ľahko rozotierať.

4. Krok

Tvarovanie slimákov: Na pomúčenej doske vyvaľkáme kysnuté cesto do obdĺžnika. Potrieme ho pripravenou náplňou a opatrne zrolujeme do tvaru rolády. Následne nakrájame na kolieska hrubé približne 3 cm a kladieme ich na vymastený plech, pričom medzi jednotlivými kúskami necháme dostatočné medzery.

5. Krok

Kysnutie a pečenie: Plech s slimáky zakryjeme utierkou a necháme ich ešte chvíľu kysnúť, než ich vložíme do predhriatej rúry na 200 °C. Každý slimák potrieme zvyšnou smotanou, aby získal krásnu farbu.

6. Krok

Pečenie: Pečieme približne 40 minút, kým nie sú slimáky zlatisté a voňavé.

reklama:

Tieto kysnuté slimáky s orechovou náplňou potešia každého, kto si na nich pochutí. Ideálne ako sladký dezert alebo desiata, ktoré dodajú vašej domácnosti príjemnú atmosféru!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

16 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.