Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Lahodné orechové rožky: Skvelé ku káve, určite vás nadchnú!

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Lahodné orechové rožky: Skvelé ku káve, určite vás nadchnú!
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Lahodné orechové rožky: Skvelé ku káve, určite vás nadchnú! Foto: www.freepik.com
  • Kusov: 24
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Tieto jemné rožky plnené orechovou náplňou sa pečú do chrumkava a sú ideálne k šálke kávy. Ich sladká chuť a krehkosť vás určite dostanú. Ak sa rozhodnete ich vyskúšať, pripravte sa na to, že zmiznú z plechu skôr, než stihnete ochutnať!

reklama:

Suroviny

  • 100 g masla
  • 80 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • 30 g čerstvého droždia
  • 250 g polohrubej múky
  • 250 g hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • štipka soli
  • 1 vajce na potretie
  • Na orechovú náplň:
  • 170 g vlašských orechov (alebo akýchkoľvek iných orechov)
  • 90 g práškového cukru
  • 200 ml mlieka
  • štipka vanilky
  • 1 lyžička rumu
  • 2 lyžice strúhanky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv z polovice vlažného mlieka, rozdrobeného droždia, trošky múky a cukru pripravíme kvások. Necháme ho na teplom mieste, aby nakysol.

2. Krok

Medzitým si v miske zmiešame oba druhy múky, pridáme štipku soli, žĺtky, nakrájané maslo, cukor a zvyšné mlieko. Keď je kvások pripravený, pridáme ho k múčnej zmesi a všetko dôkladne premiešame, až vznikne hladké cesto.

3. Krok

Takto pripravené cesto vložíme do misy, poprášime múkou a zakryjeme utierkou. Necháme ho na teplom mieste asi 40 minút, aby krásne vykyslo.

4. Krok

Medzitým si pripravíme náplň. Orechy zomelieme a zmiešame s horúcim mliekom. Pridáme cukor, vanilku, rum a strúhanku, aby zmes bola krásne hladká a hustá.

5. Krok

Cesto rozdelíme na tri rovnaké časti a z každého vyvaľkáme plát. Každý plát nakrájame na 8 trojuholníkov. Na každý trojuholník dáme lyžicu orechovej náplne a začneme ho pomaly rolovať, pričom kraje jemne zahneme do tvaru rožka.

6. Krok

Takto pripravené rožky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajcom a necháme ešte chvíľu kynúť.

7. Krok

Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 15 až 20 minút, alebo kým rohžky nezískajú pekne zlatistú farbu.

reklama:

Ak chcete, aby rohlíčky mali ešte intenzívnejšiu chuť, po upečení ich posypte práškovým cukrom zmiešaným s trochou vanilky. Tento jednoduchý krok dodá pečivu extra sladkú chuť a krásny vzhľad.

Tieto orechové rohlíčky sú skvelé na rýchle občerstvenie alebo na víkendové pečenie. Užite si ich pri šálke kávy a nezabudnite, že aj napriek ich jednoduchosti zmiznú z taniera tak rýchlo, ako ste ich pripravili!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

45 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.