Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lahodné orechové rožky: Skvelé ku káve, určite vás nadchnú!

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Lahodné orechové rožky: Skvelé ku káve, určite vás nadchnú!
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Lahodné orechové rožky: Skvelé ku káve, určite vás nadchnú! Foto: www.freepik.com
  • Kusov: 24
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Tieto jemné rožky plnené orechovou náplňou sa pečú do chrumkava a sú ideálne k šálke kávy. Ich sladká chuť a krehkosť vás určite dostanú. Ak sa rozhodnete ich vyskúšať, pripravte sa na to, že zmiznú z plechu skôr, než stihnete ochutnať!

reklama:

Suroviny

  • 100 g masla
  • 80 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • 30 g čerstvého droždia
  • 250 g polohrubej múky
  • 250 g hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • štipka soli
  • 1 vajce na potretie
  • Na orechovú náplň:
  • 170 g vlašských orechov (alebo akýchkoľvek iných orechov)
  • 90 g práškového cukru
  • 200 ml mlieka
  • štipka vanilky
  • 1 lyžička rumu
  • 2 lyžice strúhanky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv z polovice vlažného mlieka, rozdrobeného droždia, trošky múky a cukru pripravíme kvások. Necháme ho na teplom mieste, aby nakysol.

2. Krok

Medzitým si v miske zmiešame oba druhy múky, pridáme štipku soli, žĺtky, nakrájané maslo, cukor a zvyšné mlieko. Keď je kvások pripravený, pridáme ho k múčnej zmesi a všetko dôkladne premiešame, až vznikne hladké cesto.

3. Krok

Takto pripravené cesto vložíme do misy, poprášime múkou a zakryjeme utierkou. Necháme ho na teplom mieste asi 40 minút, aby krásne vykyslo.

4. Krok

Medzitým si pripravíme náplň. Orechy zomelieme a zmiešame s horúcim mliekom. Pridáme cukor, vanilku, rum a strúhanku, aby zmes bola krásne hladká a hustá.

5. Krok

Cesto rozdelíme na tri rovnaké časti a z každého vyvaľkáme plát. Každý plát nakrájame na 8 trojuholníkov. Na každý trojuholník dáme lyžicu orechovej náplne a začneme ho pomaly rolovať, pričom kraje jemne zahneme do tvaru rožka.

6. Krok

Takto pripravené rožky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajcom a necháme ešte chvíľu kynúť.

7. Krok

Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 15 až 20 minút, alebo kým rohžky nezískajú pekne zlatistú farbu.

reklama:

Ak chcete, aby rohlíčky mali ešte intenzívnejšiu chuť, po upečení ich posypte práškovým cukrom zmiešaným s trochou vanilky. Tento jednoduchý krok dodá pečivu extra sladkú chuť a krásny vzhľad.

Tieto orechové rohlíčky sú skvelé na rýchle občerstvenie alebo na víkendové pečenie. Užite si ich pri šálke kávy a nezabudnite, že aj napriek ich jednoduchosti zmiznú z taniera tak rýchlo, ako ste ich pripravili!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

17 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.