- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- rožky
- Lahodné orechové rožky: Skvelé ku káve, určite vás nadchnú!
Lahodné orechové rožky: Skvelé ku káve, určite vás nadchnú!
- Kusov: 24
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Tieto jemné rožky plnené orechovou náplňou sa pečú do chrumkava a sú ideálne k šálke kávy. Ich sladká chuť a krehkosť vás určite dostanú. Ak sa rozhodnete ich vyskúšať, pripravte sa na to, že zmiznú z plechu skôr, než stihnete ochutnať!
Suroviny
- 100 g masla
- 80 g práškového cukru
- 2 žĺtky
- 30 g čerstvého droždia
- 250 g polohrubej múky
- 250 g hladkej múky
- 250 ml mlieka
- štipka soli
- 1 vajce na potretie
- Na orechovú náplň:
- 170 g vlašských orechov (alebo akýchkoľvek iných orechov)
- 90 g práškového cukru
- 200 ml mlieka
- štipka vanilky
- 1 lyžička rumu
- 2 lyžice strúhanky
Postup prípravy
1. Krok
Najprv z polovice vlažného mlieka, rozdrobeného droždia, trošky múky a cukru pripravíme kvások. Necháme ho na teplom mieste, aby nakysol.
2. Krok
Medzitým si v miske zmiešame oba druhy múky, pridáme štipku soli, žĺtky, nakrájané maslo, cukor a zvyšné mlieko. Keď je kvások pripravený, pridáme ho k múčnej zmesi a všetko dôkladne premiešame, až vznikne hladké cesto.
3. Krok
Takto pripravené cesto vložíme do misy, poprášime múkou a zakryjeme utierkou. Necháme ho na teplom mieste asi 40 minút, aby krásne vykyslo.
4. Krok
Medzitým si pripravíme náplň. Orechy zomelieme a zmiešame s horúcim mliekom. Pridáme cukor, vanilku, rum a strúhanku, aby zmes bola krásne hladká a hustá.
5. Krok
Cesto rozdelíme na tri rovnaké časti a z každého vyvaľkáme plát. Každý plát nakrájame na 8 trojuholníkov. Na každý trojuholník dáme lyžicu orechovej náplne a začneme ho pomaly rolovať, pričom kraje jemne zahneme do tvaru rožka.
6. Krok
Takto pripravené rožky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajcom a necháme ešte chvíľu kynúť.
7. Krok
Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 15 až 20 minút, alebo kým rohžky nezískajú pekne zlatistú farbu.
Ak chcete, aby rohlíčky mali ešte intenzívnejšiu chuť, po upečení ich posypte práškovým cukrom zmiešaným s trochou vanilky. Tento jednoduchý krok dodá pečivu extra sladkú chuť a krásny vzhľad.
Tieto orechové rohlíčky sú skvelé na rýchle občerstvenie alebo na víkendové pečenie. Užite si ich pri šálke kávy a nezabudnite, že aj napriek ich jednoduchosti zmiznú z taniera tak rýchlo, ako ste ich pripravili!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
17 videní