Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lahodné veľkonočné medovníčky, ktoré zbožňuje celá rodina

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Lahodné veľkonočné medovníčky, ktoré zbožňuje celá rodina
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Lahodné veľkonočné medovníčky, ktoré zbožňuje celá rodina Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte recept, ktorý sa osvedčí každý rok, tieto veľkonočné medovníčky sú presne to pravé. Nielenže krásne voňajú a chutia, ale ihneď po upečení sú mäkké a vláčne – a čo je najlepšie, takými zostanú aj niekoľko dní. Preto sa ich oplatí pripraviť aj s predstihom. Možno ich totiž budete musieť piecť opakovane – zmiznú rýchlejšie, než by ste čakali.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 400 g hladkej múky
  • 140 g práškového cukru
  • 50 g masla
  • 2 celé vajcia
  • 2 lyžice medu
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1 ČL perníkového korenia
  • 1 ČL nastrúhanej kôry z citróna
  • Na potieranie:
  • žĺtok z jedného vajíčka
  • Na polevu:
  • 1 bielok
  • 150 g práškového cukru
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • 1 ČL kukuričného škrobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do veľkej misy preosejte múku spolu s cukrom. Pridajte maslo nakrájané na malé kúsky, vajcia, med, sódu, korenie a citrónovú kôru. Najskôr premiešajte varechou, potom začnite spracovávať rukami. Môže sa zdať, že cesto nebude držať pokope, ale nezľaknite sa – po chvíli sa spojí do kompaktného a nelepivého celku. Zabalené v potravinovej fólii ho uložte do chladničky aspoň na dve hodiny. Ak ho necháte odpočívať aj dlhšie – pokojne do druhého dňa – ešte lepšie.

2. Krok

Oddelíte žĺtok od bielka. Žĺtok premiešajte s trochou vody – poslúži na potretie ešte teplých medovníčkov. Bielok si odložte bokom, využijete ho pri príprave polevy.

3. Krok

Predhrejte si rúru na 160 °C. Na jemne pomúčenej doske vyvaľkajte cesto do hrúbky približne 4 mm. Pomocou formičiek vykrajujte rôzne tvary – typické veľkonočné motívy ako zajačiky, vajíčka či kvietky. Uložte ich na plech s papierom na pečenie a nechajte piecť 8 až 10 minút.

4. Krok

Keď ich vyberiete z rúry, ešte horúce ich potrite pripraveným žĺtkom. Dosiahnete tak krásne zlatistý lesk. Nechajte ich potom úplne vychladnúť.

5. Krok

Do misky preosejte cukor a škrob. Bielok môžete precediť, aby ste sa zbavili hrudiek. Pridajte niekoľko kvapiek citrónovej šťavy a miešajte, kým nevznikne hladká, lesklá poleva. Konzistenciu dolaďte podľa potreby – ak je príliš riedka, pridajte trochu cukru, ak príliš hustá, stačí kvapka citrónu.

6. Krok

Sledujte čas pečenia. Medovníčky sa pečú veľmi rýchlo. Povrch síce môže pôsobiť mäkko, ale po vychladnutí stuhne – takže ich radšej neprepečte.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

25 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.