Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Lahodné veľkonočné medovníčky, ktoré zbožňuje celá rodina

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Lahodné veľkonočné medovníčky, ktoré zbožňuje celá rodina
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Lahodné veľkonočné medovníčky, ktoré zbožňuje celá rodina Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte recept, ktorý sa osvedčí každý rok, tieto veľkonočné medovníčky sú presne to pravé. Nielenže krásne voňajú a chutia, ale ihneď po upečení sú mäkké a vláčne – a čo je najlepšie, takými zostanú aj niekoľko dní. Preto sa ich oplatí pripraviť aj s predstihom. Možno ich totiž budete musieť piecť opakovane – zmiznú rýchlejšie, než by ste čakali.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 400 g hladkej múky
  • 140 g práškového cukru
  • 50 g masla
  • 2 celé vajcia
  • 2 lyžice medu
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1 ČL perníkového korenia
  • 1 ČL nastrúhanej kôry z citróna
  • Na potieranie:
  • žĺtok z jedného vajíčka
  • Na polevu:
  • 1 bielok
  • 150 g práškového cukru
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • 1 ČL kukuričného škrobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do veľkej misy preosejte múku spolu s cukrom. Pridajte maslo nakrájané na malé kúsky, vajcia, med, sódu, korenie a citrónovú kôru. Najskôr premiešajte varechou, potom začnite spracovávať rukami. Môže sa zdať, že cesto nebude držať pokope, ale nezľaknite sa – po chvíli sa spojí do kompaktného a nelepivého celku. Zabalené v potravinovej fólii ho uložte do chladničky aspoň na dve hodiny. Ak ho necháte odpočívať aj dlhšie – pokojne do druhého dňa – ešte lepšie.

2. Krok

Oddelíte žĺtok od bielka. Žĺtok premiešajte s trochou vody – poslúži na potretie ešte teplých medovníčkov. Bielok si odložte bokom, využijete ho pri príprave polevy.

3. Krok

Predhrejte si rúru na 160 °C. Na jemne pomúčenej doske vyvaľkajte cesto do hrúbky približne 4 mm. Pomocou formičiek vykrajujte rôzne tvary – typické veľkonočné motívy ako zajačiky, vajíčka či kvietky. Uložte ich na plech s papierom na pečenie a nechajte piecť 8 až 10 minút.

4. Krok

Keď ich vyberiete z rúry, ešte horúce ich potrite pripraveným žĺtkom. Dosiahnete tak krásne zlatistý lesk. Nechajte ich potom úplne vychladnúť.

5. Krok

Do misky preosejte cukor a škrob. Bielok môžete precediť, aby ste sa zbavili hrudiek. Pridajte niekoľko kvapiek citrónovej šťavy a miešajte, kým nevznikne hladká, lesklá poleva. Konzistenciu dolaďte podľa potreby – ak je príliš riedka, pridajte trochu cukru, ak príliš hustá, stačí kvapka citrónu.

6. Krok

Sledujte čas pečenia. Medovníčky sa pečú veľmi rýchlo. Povrch síce môže pôsobiť mäkko, ale po vychladnutí stuhne – takže ich radšej neprepečte.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

59 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.