Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Lahodný hruškový koláč s vôňou škorice

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Lahodný hruškový koláč s vôňou škorice
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Lahodný hruškový koláč s vôňou škorice Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 1:15 hod

Toto rýchle cesto vám umožní pripraviť lahodný koláč za krátky čas. S jemnou náplňou z tvarohu a mascarpone, sladkými hruškami a chrumkavou posýpkou s vôňou škorice je to ideálna pochúťka k popoludňajšej káve.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 200 g hladkej špaldovej múky
  • 50 g mletých orechov
  • 1 vajce
  • 70 g trstinového cukru
  • 130 g zmäknutého masla
  • štipka soli
  • Na náplň:
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • 3 polievkové lyžice trstinového cukru
  • 1 vajce
  • 3 hrušky
  • Na posýpku:
  • 1 žĺtok
  • 2 polievkové lyžice trstinového cukru
  • 2 polievkové lyžice mletých orechov
  • 1 čajová lyžička škorice
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V mise spojte múku, mleté orechy a cukor. Dobre premiešajte a pridajte na kocky nakrájané maslo spolu s vajcom. Rukami vytvorte drobivú zmes.

2. Krok

Formu na koláč vystlite papierom na pečenie a dôkladne natlačte zmes na dno a aj na okraje.

3. Krok

Hrušky prekrojte, vyberte jadierka, ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Do misy dajte mascarpone, tvaroh, vajce a cukor, potom všetko vyšľahajte do hladka.

4. Krok

Na posýpku zmiešajte všetky ingrediencie. Maslo by malo byť studené; pomocou prstov vytvorte drobivú štruktúru.

5. Krok

Krém rovnomerne naneste na pripravené cesto, uhlaďte a na vrch naukladajte hrušky. Nakoniec koláč posypte posýpkou.

6. Krok

Vložte do predhriatej rúry na 190 °C. Pečte 10 minút, potom znížte teplotu na 180 °C a pečte ešte 20 až 25 minút, kým nebude koláč zlatistý a pevný.

reklama:

Vyskúšajte ho a dajte nám vedieť ako vám chutil 🙂

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

72 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.