- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláč s ovocím,
- Lahodný hruškový koláč s vôňou škorice
Lahodný hruškový koláč s vôňou škorice
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 35min
- Hotové Za: 1:15 hod
Toto rýchle cesto vám umožní pripraviť lahodný koláč za krátky čas. S jemnou náplňou z tvarohu a mascarpone, sladkými hruškami a chrumkavou posýpkou s vôňou škorice je to ideálna pochúťka k popoludňajšej káve.
Suroviny
- Na cesto:
- 200 g hladkej špaldovej múky
- 50 g mletých orechov
- 1 vajce
- 70 g trstinového cukru
- 130 g zmäknutého masla
- štipka soli
- Na náplň:
- 250 g mäkkého tvarohu
- 250 g mascarpone
- 3 polievkové lyžice trstinového cukru
- 1 vajce
- 3 hrušky
- Na posýpku:
- 1 žĺtok
- 2 polievkové lyžice trstinového cukru
- 2 polievkové lyžice mletých orechov
- 1 čajová lyžička škorice
Postup prípravy
1. Krok
V mise spojte múku, mleté orechy a cukor. Dobre premiešajte a pridajte na kocky nakrájané maslo spolu s vajcom. Rukami vytvorte drobivú zmes.
2. Krok
Formu na koláč vystlite papierom na pečenie a dôkladne natlačte zmes na dno a aj na okraje.
3. Krok
Hrušky prekrojte, vyberte jadierka, ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Do misy dajte mascarpone, tvaroh, vajce a cukor, potom všetko vyšľahajte do hladka.
4. Krok
Na posýpku zmiešajte všetky ingrediencie. Maslo by malo byť studené; pomocou prstov vytvorte drobivú štruktúru.
5. Krok
Krém rovnomerne naneste na pripravené cesto, uhlaďte a na vrch naukladajte hrušky. Nakoniec koláč posypte posýpkou.
6. Krok
Vložte do predhriatej rúry na 190 °C. Pečte 10 minút, potom znížte teplotu na 180 °C a pečte ešte 20 až 25 minút, kým nebude koláč zlatistý a pevný.
Vyskúšajte ho a dajte nám vedieť ako vám chutil 🙂
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
16 videní