- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Lambada rezy
Lambada rezy
- Kusov: 1
- Porcií: 24
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 55min
Suroviny
- 6 vajec
- 250 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 150 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 500 ml broskyňovej šťavy
- 5 lyžíc citrónovej šťavy
- 3 vanilkové pudingy
- 750 ml smotany na šľahanie
- 1 lyžica práškového cukru
- 3 šľahačkové stužovače
- čokoládová poleva
- 150 g marhuľového džemu
- 3 broskyne z plechovky
Postup prípravy
1. Krok
Oddelíme si bielká od žĺtkov. Bielká vyšľaháme do peny, prisypeme 150 g práškového cukru a vanilkový cukor a vyšľaháme sneh.. potom pridávame za stáleho šľahania žĺtka.. Múku s práškom do pečiva si premiešame a potom sitkom preosejeme do cesta.. Zľahka múku vmiešame.
2. Krok
Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 33 x 38 a zarovnáme..
3. Krok
Pečieme vo vyhriatej rúre na 175°C 12 - 15 minút. Potom necháme vychladnúť.
4. Krok
Pripravíme si krém.. Zmiešame broskyňovú a citrónovú šťavu ..100 ml šťavy vymiešame s pudingovými práškami a so 100 g cukru.. Zvyšok šťavy privedieme k varu , potom vmiešame pudingovú zmes a prevaríme do zhustnutia..
5. Krok
Pudingom, ešte horúcim prelejeme piškótu zarovnáme ho a necháme vychladnúť.
6. Krok
Vyšľaháme šľahačku so stužovačmi a s cukrom a rozotrieme ju na vychladnutý puding. .Dáme do chladničky na 30 minút.
7. Krok
Šľahačkový povrch dozdobíme čokoládovou polevou , zahriatym džemom a plátkami broskýň..
Priemerné hodnotenie receptu
(4.5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2325 videní