Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Lamingtonky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Lamingtonky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 20
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 230 g hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 150 ml mlieka
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 100 g masla
  • 70 g oleja
  • 220 g práškového cukru
  • 3 vajcia
  • jahodový džem
  • Na namáčanie:
  • 170 g tmavej čokolády
  • 40 g masla
  • 200 ml mlieka
  • 200 g práškového cukru
  • 20 g kakaa
  • 5 lyžíc vody
  • kokos strúhaný
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru predhrejte na 175°C a štvorcovú formu s hranou 20 cm vyložte papierom na pečenie. V mise premiešajte múku, kypriaci prášok a soľ. V inej mise prešľahajte mlieko a vanilkový extrakt. Do misy od robota s lopatkou dajte maslo, olej a cukor a nechajte utrieť, aby zmes ľahko zosvetlila. Po jednom zapracujte vajcia a potom po častiach pridávajte múčnu a mliečnu zmes. Zmiešané cesto vlejte do pripravenej formy a dajte piecť na 25–35 minút, špajdla zapichnutá do stredu by na sebe mala mať mokré omrvinky. Nechajte 10–15 minút vychladnúť, vyberte z formy a na mriežke nechajte úplne vychladnúť.

2. Krok

Vychladnutú piškótu po stranách zrežte a horizontálne prerežte na pol. Spodnú polovicu potrite džemom, priklopte hornou polovicou, nakrájajte na kocky a dajte zmraziť cca na 1–2 hodiny. Na dokončenie nechajte čokoládu, maslo a mlieko rozpustiť nad vodným kúpeľom. Potom zložte z vodného kúpeľa, premiešajte a zapracujte cukor a kakao. Nakoniec ľahko zrieďte horúcou vodou – zmes nesmie byť ani príliš tekutá, ani hustá. Pomocou dvoch vidličiek potom mrazené kocky namáčajte v čokoláde a obaľujte v kokose.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

930 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.