- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Lamingtonky
Lamingtonky
- Kusov: 20
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 230 g hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- štipka soli
- 150 ml mlieka
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 100 g masla
- 70 g oleja
- 220 g práškového cukru
- 3 vajcia
- jahodový džem
- Na namáčanie:
- 170 g tmavej čokolády
- 40 g masla
- 200 ml mlieka
- 200 g práškového cukru
- 20 g kakaa
- 5 lyžíc vody
- kokos strúhaný
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejte na 175°C a štvorcovú formu s hranou 20 cm vyložte papierom na pečenie. V mise premiešajte múku, kypriaci prášok a soľ. V inej mise prešľahajte mlieko a vanilkový extrakt. Do misy od robota s lopatkou dajte maslo, olej a cukor a nechajte utrieť, aby zmes ľahko zosvetlila. Po jednom zapracujte vajcia a potom po častiach pridávajte múčnu a mliečnu zmes. Zmiešané cesto vlejte do pripravenej formy a dajte piecť na 25–35 minút, špajdla zapichnutá do stredu by na sebe mala mať mokré omrvinky. Nechajte 10–15 minút vychladnúť, vyberte z formy a na mriežke nechajte úplne vychladnúť.
2. Krok
Vychladnutú piškótu po stranách zrežte a horizontálne prerežte na pol. Spodnú polovicu potrite džemom, priklopte hornou polovicou, nakrájajte na kocky a dajte zmraziť cca na 1–2 hodiny. Na dokončenie nechajte čokoládu, maslo a mlieko rozpustiť nad vodným kúpeľom. Potom zložte z vodného kúpeľa, premiešajte a zapracujte cukor a kakao. Nakoniec ľahko zrieďte horúcou vodou – zmes nesmie byť ani príliš tekutá, ani hustá. Pomocou dvoch vidličiek potom mrazené kocky namáčajte v čokoláde a obaľujte v kokose.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
819 videní