Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Langoš

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Langos.png
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 15
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 500 g hladkej múky
  • 1 dcl mlieka
  • 220 ml vody
  • 20 g čerstvého droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 9 g soli
  • 5 dcl oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Droždie zmiešame s cukrom, lyžičkou múky a zalejeme vlažným mliekom. Za desať minút bude pripravené. Múku preosejeme do misy, pridáme soľ, droždie a vodu. Cesto dôkladne vymiesime, kým nebude hladké a lesklé. Je to dôležité, pretože sa pri natiahnutí potom neroztrhne. Prikryte ho , a nechajte asi hodinu na teplom mieste kysnúť..

2. Krok

Cesto nakrájajte na rovnaké kúsky, vytvarujte d guliek a nechajte 10 minút odpočívať. Olej necháme rozohriať, a keď je horúci, začneme naolejovanými rukami naťahovať cesto, aby sa nelepilo na ruky. Opečte z oboch strán do zlatista.

reklama:
Langos prispevok na instagram stvorcovy.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1076 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.