- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kysnuté
- Langoš s medvedím cesnakom
Langoš s medvedím cesnakom
- Kusov: 20
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- Langoš:
- 500 g hladkej múky
- 1 lyžica soli
- 25 g droždia
- 2 vajcia
- 70 ml mlieka
- 1 lyžica cukru
- 140 g kefíru (jogurt, kyslá smotana)
- 1 zväzok medvedieho cesnaku
- olej
- Na podávanie :
- 400 g kyslej smotany
- 300 g syra
- 1 zväzok medvedieho censaku
- 100 g orechov
- 1 lyžička soli
- 20 ml olivového oleja
- korenie podľa chuti
- 1 lyžica citrónovej šťavy
Postup prípravy
1. Krok
V sladkom, vlažnom mlieku rozmiešame droždie a zmiešame múku so soľou. Pridajte vyšľahané droždie, vajce, kefír a nakrájaný medvedí cesnak a potom v kuchynskom robote vymiesime elastické cesto. Vložte ho do naolejovanej misy a potom nechajte na teplom mieste zdvojnásobiť svoj objem.
2. Krok
Z cesta vykrajujte kúsky s pohárom požadovanej veľkosti, potom ich tvarujte rukami, kým nebudú ploché a tenké (pozor, aby sa neroztrhli). Vložíme do horúceho oleja a opečieme z oboch strán do zlatista. Necháme odkvapkať na kuchynskej papierovej utierke .
3. Krok
Pesto : Medvedí cesnak, soľ, korenie, vlašské orechy, citrónovú šťavu a olivový olej Vymixujte do hladka. Langoše podávame s kyslou smotanou, syrom a s pestom z medvedieho cesnaku.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
102 videní