- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Langošové slimáky
Langošové slimáky
- Kusov: 1
- Porcií: 7
- Čas Prípravy: 3:0 hod
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 3:10 hod
z cesta na langoše sa dajú robiť aj iné dobroty..
Suroviny
- 500g hladká múka
- 250ml mlieko vlažné
- 1 kocka droždie
- 125ml kyslá smotana , 1/2čl soľ
- 200g plátkový syr eidam
- 1dl olej na vyprážanie
Postup prípravy
1. Krok
Z múky, mlieka, droždia , smotany,soli vymiesime cesto tak,že do mlieka dáme droždie a keď podkysne zamiesime s múkou a ostatnými ingredienciami cesto a to dáme kysnúť do chladničky,tak po 3 hodinách je cesto nakysnuté a môžeme robiť slimáčiky,cesto si rozdelíme na 70g kúsky,čo stačí na jeden langoš a každý takýto kúsok dáme do mikrosáčka a urobíme si len toľko,koľko skonzumujeme. takto na druhý deň si môžeme urobiť langoše .. cesto si roztiahneme a položíme plátky syra a stočíme,ako roládu...pokrájame ...
2. Krok
a vyprážame...podávame s kečupom,dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
9378 videní