Lasagne
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 6 - 10 ks lasagne plátky cesta
- 300 g tvrdého syra
- Omáčka:
- 600 - 700 g mletého hovädzieho mäsa
- 5 - 6 zrelých paradajok
- 400 g lúpaných paradajok vo vlastnej šťave
- 100 ml bieleho suchého vína
- 2 - 3 ks cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 - 2 lyžice masla
- petržlenová vňať alebo bazalka
- soľ a mleté čierne korenie
- Bešamel:
- 800 - 1000 ml mlieka
- 80 - 100 g masla
- 80 - 100 g hladkej múky
- muškátový oriešok na hrot noža
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si pripravíme omáčku.Narežeme paradajky na koži do kríža a na 2 minúty ich vložíme do vriacej vody.Potom ich zachladíme v studenej vode a ošúpeme.Dáme ich do mixéra a vymixujeme.
2. Krok
Na troche oleja speníme najemno nakrájanú cibuľu .Pretlačíme k nej cesnak.Pridáme mleté mäso a osmažíme kým sa mäso nezatiahne.pridáme rozmixované paradajky spolu s paradajkovou šťavou a premiešame.Podlejeme vínom a dusíme asi 3 minúty.
3. Krok
K zmesi potom pridáme nasekanú petržlenovú vňať a bazalku, premiešame a odstavíme.
4. Krok
Pripravíme si bešamel..Roztopíme maslo opražíme na ňom múku kým nezavonia a potom zalejeme mliekom a rozvaríme.Ochutíme muškátovým orieškom soľou a korením.
5. Krok
Vo veľkom hrnci si dáme variť vodu ktorú dobre osolíme.Potom do nej vkladáme najviac po dva listy cesta na lasgne.Nevarte ich viac naraz aby sa vám nezlepili.Po uvarení listy prepláchneme studenou vodou a osušíme.
6. Krok
Na dno zapekacej misy dáme najskôr trochu omáčky bešamel.Teraz položíme dva pláty cesta.Podľa toho akú veľkú misu ste si zvolili.Na pláty cesta navrstvíme paradajkovú omáčku s mäsom a rovnomerne ju rozvrstvíme.Potom prelejeme bešamelom.taktiež ho rozvrstvíme.
7. Krok
Teraz položíme ďalšie dva pláty uvareného cesta.Takto vrstvy striedame až kým nemáme plný pekáč.Posledná vrstva by mala byť vrstva bešamelu.Vrchnú vrstvu posypeme nastrúhaným syrom.
8. Krok
Lasagne pečieme 40-60 minút pri teplote 180 ° C, až do zlatohneda. Potom ich nechajte 10-15 minút postáť a až potom nakrájajte na porcie a podávajte.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2147 videní