- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- muffiny
- Lemon Swiss Meringue Cupcakes
Lemon Swiss Meringue Cupcakes

- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Muffiny :
- 300 g polohrubej múky
- 1/3 lyžičky jedlej sódy
- 1/4 lyžičky soli
- 150 g masla izbovej teploty
- 200 g cukru
- 2 vajcia
- 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
- 160 g kyslej smotany
- 30 ml citrónovej šťavy
- Na sneh :
- 3 bielka
- 225 g práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Preosejte múku so sódou a soľou. Maslo vyšľaháme s cukrom a citrónovou kôrou do krémova. Po jednom pridávame vajíčka, po každom dobre prešľaháme. Pridajte polovicu múky a vymiešajte do hladka. Pridajte kyslú smotanu a znova premiešajte. Potom pridajte zvyšnú múku a premiešajte. Na záver pridáme citrónovú šťavu a premiešame.
2. Krok
Cesto vložte do foriem (ak nepoužívate papierové podložky, vymastite formy maslom). Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme dosucha asi 25 minút. Necháme vychladnúť. Pripravíme si sneh. V miske vymiešame bielka s cukrom. Nie do peny, len spojiť.. Vložíme do vodného kúpeľa a za stáleho miešania privedieme na teplotu 50-60°C .
3. Krok
Začneme šľahať mixérom. Šľaháme, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy. Sneh preložíme do cukrárskeho vrecka s hviezdicovou špičkou a nastriekame sneh na košíčky.
4. Krok
Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme približne 5-7 minút (čas môže byť dlhší vzhľadom na konkrétnu rúru). Pusinky by mali byť zlatohnedé a zvonku chrumkavé. Muffiny necháme vychladnúť na izbovú teplotu a podávame.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8 videní