- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Lenivé medové rezy ( bez vaľkania plátov)
Lenivé medové rezy ( bez vaľkania plátov)
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 125 g medu
- 160 g cukru
- 2 vajcia
- 150 g masla
- 1 sódy bikarbóny
- 50 ml mlieka
- 300 g hladkej múky
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- Krém:
- 1 vanilkový cukor
- 500 g kyslej smotany
- 100 g práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Do hrnca dáme mäkké maslo, med, cukor a sódu bikarbónu. Dajte na mierny oheň.
2. Krok
Za stáleho miešania varíme asi 5 minút. Med zreaguje so sódou bikarbónou a začne peniť. Potom odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť.
3. Krok
Nalejte zmes do misy. Po vychladnutí pridáme vajce, zalejeme mliekom izbovej teploty, pridáme soľ, vanilkový cukor a múku. Nezabudnite múku preosiať, aby sa nasýtila kyslíkom, piškóta potom pri pečení dobre narastie.
4. Krok
Konzistencia cesta by mala byť hladká, bez hrudiek, pripomínajúca hustú kyslú smotanu.
5. Krok
Vezmite plech s vysokými stranami (mám 25 x 25 cm). Namažte dno a boky maslom alebo dno vyložte s papierom na pečenie. Vyhrejeme si rúru na 180°C , a koláč pečieme 35 -40 minút..
6. Krok
Skontrolujte prepečenie pomocou drevenej špajle. Prepichnite ňou piškótu na niekoľkých miestach, ak špajdla vyjde suchá, piškóta je hotová. Koláč necháme na pechu úplne vychladnúť.
7. Krok
Vychladnutú piškótu rozrežeme pozdĺžne na 4 časti. Vrch sušienky je možné opatrne zrezať, pomrviť a mierne vysušiť v rúre. Takáto strúhanka je užitočná na posypanie koláča.
8. Krok
Na krém vezmite hustú, mastnú kyslú smotanu 20-30%. Pridáme práškový cukor, štipku vanilky a premiešame.
9. Krok
Pláty potrieme krémom a poukladáme ich na seba.. Krémom potrieme aj vrch a boky zákuska.
10. Krok
Vrch posypeme pripravenou strúhankou ..
Priemerné hodnotenie receptu
(2.5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2883 videní