- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- pečivo
- Lesklé maslové rožky
Lesklé maslové rožky
- Kusov: 8
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 500 g hladkej múky
- 150 ml vody
- 150 ml mlieka
- 7 g instantného droždia
- 12 g soli
- 80 g mäkkého masla
- 20 g masla na potretie
- 1 lyžička cukru
Postup prípravy
1. Krok
Do misky nalejte vlažné mlieko a vodu, prisypte droždie a cukor. Miešajte, aby sa droždie rozpustilo. Prisypte chlebovú múku a soľ, potom začnite miesiť. Keď je cesto úplne hladké, potom pridajte mäkké maslo, mieste, kým nebude cesto homogénne. Cesto dáme do olejom vymastenej misy, pevne prikryjeme a dáme cez noc pomaly kysnúť do chladničky.
2. Krok
Na druhý deň ráno vykysnuté cesto vyberieme z misy a nakrájame na 8 rovnakých častí. Vyvaľkáme ich do dlhého symetrického trojuholníkového tvaru s hrúbkou asi 0,5 cm. Kratšia strana by mala smerovať k nám, ktorú potom začneme pevne rolovať. Keď máme rožky úplne zrolované, ešte ich pregúľame a vytvarujeme. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, postriekame trochou vody. Necháme 20-30 minút odležať a potom vložíme do predhriatej rúry. Prvých desať minút sa oplatí piecť v pare, aby sa kôrka pekne leskla. dajte si na spodok rúry hrnček s vodou..
3. Krok
Keď sú opečené do peknej červenej farby, ihneď ich potrieme rozpusteným maslom. To im dá tú skutočne lesklú kôrku.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
321 videní