Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Letná čučoriedková bublanina ako od babičky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Letná čučoriedková bublanina ako od babičky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Letná čučoriedková bublanina ako od babičky Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Čo môže byť lepšie v horúcom letnom dni než voňavý koláč plný šťavnatých čučoriedok? Táto domáca bublanina vás očarí svojou jemnosťou, vanilkovou vôňou a jednoduchou prípravou. Je ako stvorená ku káve na terase alebo ako sladký doplnok k výletu. Recept je osvedčený – zvládne ho aj ten, kto v kuchyni práve začína.

reklama:

Suroviny

  • 50 g masla
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 vajcia
  • 180 ml plnotučného mlieka
  • 300 g polohrubej múky
  • ½ balíčka prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 250 g čerstvých (alebo mrazených) čučoriedok
  • trochu tuku na vymastenie formy
  • hrubá múka na vysypanie
  • 2 lyžice práškového cukru na finálne posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravte formu – dôkladne ju vymažte tukom a potom vysypte hrubou múkou, aby sa cesto neprichytávalo. Rúru si predhrejte na 200 stupňov Celzia.

2. Krok

Čučoriedky umyte a nechajte dobre odkvapkať. Ak používate mrazené, nerozmrazujte ich – inak pustia veľa šťavy.

3. Krok

Vajcia rozdeľte – bielky dajte zvlášť a žĺtky zvlášť. Z bielkov vyšľahajte so štipkou soli pevný sneh, ktorý neskôr zaručí nadýchanosť cesta.

4. Krok

V miske si zmiešajte múku s práškom do pečiva a preosejte ju – cesto tak bude jemnejšie.

5. Krok

Maslo nechajte zmäknúť a vymiešajte ho so žĺtkami, kryštálovým aj vanilkovým cukrom do hladkej peny. Postupne pridajte mlieko a preosiatu múku s kypriacim práškom. Nakoniec zľahka zapracujte sneh z bielkov – najlepšie varechou alebo silikónovou stierkou.

6. Krok

Cesto prelejte do pripravenej formy a povrch rovnomerne posypte čučoriedkami.

7. Krok

Pečte v rozohriatej rúre približne 25 minút. Hotovosť koláča overíte tak, že doň zapichnete špajdľu – ak ju vytiahnete čistú a suchú, je hotovo.

8. Krok

Po vychladnutí bublaninu posypte práškovým cukrom – bude nielen chutnejšia, ale aj krajšia na pohľad.

reklama:

Tento jednoduchý recept si zamilujete – nie je v ňom nič zložité, no výsledok je nad očakávania. Kombinácia vláčneho cesta a sladkých čučoriedok vás vráti do detstva, keď takéto koláče voňali z babičkinej kuchyne.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

60 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.