Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Letná ríbezľová bublanina: Jednoduchý koláč, ktorý si získa každého

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Letná ríbezľová bublanina: Jednoduchý koláč, ktorý si získa každého
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Letná ríbezľová bublanina: Jednoduchý koláč, ktorý si získa každého Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte svieži a rýchly koláč na horúce dni, ríbezľová bublanina je presne to, čo potrebujete. Spojenie jemného piškótového cesta, kyslastého ovocia a chrumkavej posýpky vytvára dokonalú chuťovú harmóniu. Je to nenáročný dezert, ktorý zvládnete pripraviť aj bez veľkých cukrárskych skúseností – a výsledok poteší nielen vás, ale aj každého hosťa pri káve.

reklama:

Suroviny

  • Posýpka:
  • 125 g hladkej múky
  • 50 g zmäknutého masla
  • 50 g práškového cukru
  • Cesto:
  • 3 vajcia
  • 250 g kryštálového cukru
  • 250 g polohrubej múky
  • ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 100 ml mlieka
  • Ovocie:
  • 500 g červených ríbezlí
  • Práškový cukor na záverečné posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru nastavte na 180 °C a nechajte ju nahriať. Plech vyložte papierom na pečenie. Ríbezle zbavte stopiek, prepláchnite vodou a nechajte ich dobre odtiecť.

2. Krok

Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. V samostatnej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do svetlej peny. K žĺtkovej zmesi pridáme olej, mlieko a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec opatrne primiešame vyšľahaný sneh, aby ostalo cesto vzdušné.

3. Krok

Z múky, cukru a masla prstami vypracujeme sypkú zmes, ktorá sa pri pečení krásne rozmrví a dodá koláču chrumkavosť.

4. Krok

Hotové cesto rozotrieme na pripravený plech. Rovnomerne naň rozložíme ríbezle a posypeme pripravenou drobenkou.

5. Krok

Bublaninu vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 35 minút. Koláč je upečený vtedy, keď doň zapichnete špajdľu a vytiahnete ju čistú, bez zvyškov cesta.

6. Krok

Po vychladnutí môžete koláč jemne poprášiť práškovým cukrom pre krajší vzhľad aj sladký záver.

reklama:

Ak nemáte po ruke ríbezle, pokojne ich nahraďte čučoriedkami, malinami či višňami. Koláč bude stále rovnako chutný. A ak chcete, aby bol ešte jemnejší, skúste do cesta pridať trochu citrónovej kôry – osvieži ho ešte viac.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

61 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.