Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Letná sladkosť z tvarohu: knedle plné jahôd s ovocnou polevou

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Letná sladkosť z tvarohu: knedle plné jahôd s ovocnou polevou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Letná sladkosť z tvarohu: knedle plné jahôd s ovocnou polevou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 14
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Keď teploty stúpajú a chuť na niečo ľahké a sladké narastá, jemné tvarohové knedličky s jahodami prídu ako na zavolanie. V jednoduchosti je krása – toto jedlo vám ukáže, že netreba veľa surovín ani kulinárske majstrovstvo, aby ste si doma pripravili dezert ako z letnej reštaurácie.

reklama:

Suroviny

  • 200 g jemného tvarohu
  • 100 g masla
  • 50 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 120 g polohrubej múky
  • 500 g jahôd (časť do knedlí, časť na omáčku)
  • 50 g piškót (rozmixovaných na jemno)
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • štipka soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si rozpustite maslo (stačí polovicu dávky) – rýchlo to zvládnete v mikrovlnke. Do väčšej misky vložte tvaroh, pridajte roztopené maslo, vajíčko, práškový cukor, trochu soli a múku. Všetko premiešajte, kým nevznikne hladké tvarohové cesto. Nechajte ho pár minút „vydýchnuť“, zatiaľ sa môžete pustiť do ovocia.

2. Krok

Vyberte najkrajšie a pevné kúsky, odstráňte stopky, dobre ich umyte a nechajte osušiť. Z pripraveného cesta odoberajte kúsky, v dlaniach ich roztlačte na malé placky a zabaľte do nich celé jahody. Knedle vytvarujte do guľôčok.

3. Krok

Zvyšné jahody rozmixujte s vanilkovým aj kryštálovým cukrom. Túto sladkú zmes preložte do hrnca, prilejte trochu vody a krátko povarte. V menšej miske rozmiešajte škrob v studenej vode a za stáleho miešania ho vlejte do horúcej omáčky. Po minúte varenia zhustne a bude pripravená na podávanie.

4. Krok

Pripravte si improvizovaný parný hrniec – do veľkého dajte menší kastról, na ktorý položíte mriežku, zalejte vodou (tak, aby sa nedotýkala spodku paráku) a zakryte pokrievkou. Keď začne para stúpať, poukladajte knedle na parák a varte ich 5 až 7 minút. Robte to postupne, pokojne na dve dávky – pred druhou várkou vždy doplňte vodu a znova priveďte k varu.

5. Krok

Uvarené knedle obaľte najprv v zvyšku roztopeného masla, potom v nadrobených piškótach. Na tanieri ich ozdobte ešte teplou jahodovou omáčkou a ak máte chuť, doplňte kopčekom šľahačky.

reklama:

Tieto knedle sú výborné nielen ako dezert, ale aj ako sladký obed. Vďaka tvarohu vás zasýtia a jahody dodajú ovocnú sviežosť. Ideálny spôsob, ako využiť letnú úrodu a zároveň si dopriať niečo výnimočné.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

49 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.