Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Letné cestoviny s cuketou, cesnakom a bazalkovým pestom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Letné cestoviny s cuketou, cesnakom a bazalkovým pestom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Letné cestoviny s cuketou, cesnakom a bazalkovým pestom Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte rýchly, ľahký a chuťovo vyvážený recept bez mäsa, ste na správnom mieste. Táto svieža kombinácia cukety, cesnaku a aromatického pesta vás presvedčí, že jednoduché suroviny dokážu vytvoriť dokonalý večerný tanier – a to v priebehu niekoľkých minút.

reklama:

Suroviny

  • 350 g cestovín podľa chuti (špagety, penne, fusilli...)
  • 2 malé cukety (cca 400 g), nakrájané na polmesiačiky
  • 2 strúčiky cesnaku – očistené a nadrobno nasekané
  • 3 PL kvalitného olivového oleja
  • 4 PL bazalkového pesta (ideálne domáceho, ale postačí aj kupované)
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • Parmezán a lístky bazalky na finálne dochutenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravte cestoviny – uvarte ich v osolenej vode podľa návodu na obale, ideálne na spôsob al dente.

2. Krok

Kým sa cestoviny varia, zohrejte si väčšiu panvicu a na olivovom oleji krátko orestujte cuketu. Osoľte ju a dochuťte korením. Restujte 7 až 8 minút – cieľom je, aby cuketa zmäkla, ale zároveň si zachovala štruktúru a zľahka sa opiekla do zlatista.

3. Krok

Pridajte nasekaný cesnak a nechajte ho len krátko uvoľniť arómu – nenechávajte ho na panvici príliš dlho, aby nezískal horkú chuť.

4. Krok

Keď sú cestoviny hotové, sceďte ich, ale odložte si malý pohár vody z varenia. Cestoviny pridajte priamo k cukete, primiešajte pesto a podľa potreby prilejte trochu odloženej vody – pomôže spojiť omáčku a urobiť ju krémovejšou.

5. Krok

Všetko premiešajte, aby sa chute pekne prepojili. Servírujte ešte horúce, s nastrúhaným parmezánom a čerstvou bazalkou na vrchu.

reklama:

Ak máte po ruke citrón, skúste pridať trochu kôry alebo šťavy – jedlu dodá svieži šmrnc. Tento recept je skvelý nielen na večeru, ale aj ako ľahší obed počas horúcich dní.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

53 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.