Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Letné cestoviny s cuketou, cesnakom a bazalkovým pestom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Letné cestoviny s cuketou, cesnakom a bazalkovým pestom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Letné cestoviny s cuketou, cesnakom a bazalkovým pestom Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte rýchly, ľahký a chuťovo vyvážený recept bez mäsa, ste na správnom mieste. Táto svieža kombinácia cukety, cesnaku a aromatického pesta vás presvedčí, že jednoduché suroviny dokážu vytvoriť dokonalý večerný tanier – a to v priebehu niekoľkých minút.

reklama:

Suroviny

  • 350 g cestovín podľa chuti (špagety, penne, fusilli...)
  • 2 malé cukety (cca 400 g), nakrájané na polmesiačiky
  • 2 strúčiky cesnaku – očistené a nadrobno nasekané
  • 3 PL kvalitného olivového oleja
  • 4 PL bazalkového pesta (ideálne domáceho, ale postačí aj kupované)
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • Parmezán a lístky bazalky na finálne dochutenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravte cestoviny – uvarte ich v osolenej vode podľa návodu na obale, ideálne na spôsob al dente.

2. Krok

Kým sa cestoviny varia, zohrejte si väčšiu panvicu a na olivovom oleji krátko orestujte cuketu. Osoľte ju a dochuťte korením. Restujte 7 až 8 minút – cieľom je, aby cuketa zmäkla, ale zároveň si zachovala štruktúru a zľahka sa opiekla do zlatista.

3. Krok

Pridajte nasekaný cesnak a nechajte ho len krátko uvoľniť arómu – nenechávajte ho na panvici príliš dlho, aby nezískal horkú chuť.

4. Krok

Keď sú cestoviny hotové, sceďte ich, ale odložte si malý pohár vody z varenia. Cestoviny pridajte priamo k cukete, primiešajte pesto a podľa potreby prilejte trochu odloženej vody – pomôže spojiť omáčku a urobiť ju krémovejšou.

5. Krok

Všetko premiešajte, aby sa chute pekne prepojili. Servírujte ešte horúce, s nastrúhaným parmezánom a čerstvou bazalkou na vrchu.

reklama:

Ak máte po ruke citrón, skúste pridať trochu kôry alebo šťavy – jedlu dodá svieži šmrnc. Tento recept je skvelý nielen na večeru, ale aj ako ľahší obed počas horúcich dní.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

26 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.