Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Letné paradajkové placky s polentou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Letné paradajkové placky s polentou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Letné paradajkové placky s polentou Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Predstavte si vôňu leta na tanieri – šťavnaté paradajky, svieže bylinky a jemná chrumkavá kôrka. Tieto placky sú jednoduché na prípravu, no vďaka spojeniu paradajok, parmezánu a polenty chutia výnimočne. Perfektne sa hodia ako ľahký obed, večera či pohostenie pre návštevu.

reklama:

Suroviny

  • 400 g zrelých paradajok
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 vajce
  • 1 PL strúhaného parmezánu
  • 2 PL čerstvých byliniek (tymián + petržlenová vňať)
  • soľ podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • 5–6 PL hladkej múky
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • olej na vyprážanie
  • 200 g polenty
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Cibuľu olúpeme a nasekáme na malé kúsky. Paradajky zbavíme stopiek a nakrájame na drobné kocky.

2. Krok

V mise zmiešame paradajky s cibuľou, rozšľahaným vajcom, parmezánom a bylinkami. Dochutíme soľou a korením.

3. Krok

V inej miske si pripravíme múku s práškom do pečiva a zapracujeme ju do paradajkovej zmesi. Výsledkom má byť hustejšie cesto, z ktorého sa budú dať tvarovať placky.

4. Krok

Na panvici rozohrejeme olej. Pomocou lyžice odoberáme cesto a vytvárame menšie placky, ktoré opečieme z oboch strán, kým nebudú mať zlatistú farbu. Hotové ich necháme odkvapkať na papierovej utierke.

5. Krok

Medzitým si uvaríme polentu podľa návodu na obale. Po stuhnutí ju nakrájame na plátky a poukladáme na tanier. Na každý kúsok položíme jednu paradajkovú placku a podľa chuti dozdobíme čerstvým tymiánom.

reklama:

Ak chcete, aby boli placky ešte chrumkavejšie, môžete do cesta pridať lyžicu strúhanky alebo použiť pol na pol múku a krupicu.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.