Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Letné paradajkové placky s polentou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Letné paradajkové placky s polentou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Letné paradajkové placky s polentou Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Predstavte si vôňu leta na tanieri – šťavnaté paradajky, svieže bylinky a jemná chrumkavá kôrka. Tieto placky sú jednoduché na prípravu, no vďaka spojeniu paradajok, parmezánu a polenty chutia výnimočne. Perfektne sa hodia ako ľahký obed, večera či pohostenie pre návštevu.

reklama:

Suroviny

  • 400 g zrelých paradajok
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 vajce
  • 1 PL strúhaného parmezánu
  • 2 PL čerstvých byliniek (tymián + petržlenová vňať)
  • soľ podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • 5–6 PL hladkej múky
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • olej na vyprážanie
  • 200 g polenty
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Cibuľu olúpeme a nasekáme na malé kúsky. Paradajky zbavíme stopiek a nakrájame na drobné kocky.

2. Krok

V mise zmiešame paradajky s cibuľou, rozšľahaným vajcom, parmezánom a bylinkami. Dochutíme soľou a korením.

3. Krok

V inej miske si pripravíme múku s práškom do pečiva a zapracujeme ju do paradajkovej zmesi. Výsledkom má byť hustejšie cesto, z ktorého sa budú dať tvarovať placky.

4. Krok

Na panvici rozohrejeme olej. Pomocou lyžice odoberáme cesto a vytvárame menšie placky, ktoré opečieme z oboch strán, kým nebudú mať zlatistú farbu. Hotové ich necháme odkvapkať na papierovej utierke.

5. Krok

Medzitým si uvaríme polentu podľa návodu na obale. Po stuhnutí ju nakrájame na plátky a poukladáme na tanier. Na každý kúsok položíme jednu paradajkovú placku a podľa chuti dozdobíme čerstvým tymiánom.

reklama:

Ak chcete, aby boli placky ešte chrumkavejšie, môžete do cesta pridať lyžicu strúhanky alebo použiť pol na pol múku a krupicu.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

57 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.