- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- placky
- Letné paradajkové placky s polentou
Letné paradajkové placky s polentou

- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Predstavte si vôňu leta na tanieri – šťavnaté paradajky, svieže bylinky a jemná chrumkavá kôrka. Tieto placky sú jednoduché na prípravu, no vďaka spojeniu paradajok, parmezánu a polenty chutia výnimočne. Perfektne sa hodia ako ľahký obed, večera či pohostenie pre návštevu.
Suroviny
- 400 g zrelých paradajok
- 1 menšia cibuľa
- 1 vajce
- 1 PL strúhaného parmezánu
- 2 PL čerstvých byliniek (tymián + petržlenová vňať)
- soľ podľa chuti
- čerstvo mleté čierne korenie
- 5–6 PL hladkej múky
- 1/2 ČL prášku do pečiva
- olej na vyprážanie
- 200 g polenty
Postup prípravy
1. Krok
Cibuľu olúpeme a nasekáme na malé kúsky. Paradajky zbavíme stopiek a nakrájame na drobné kocky.
2. Krok
V mise zmiešame paradajky s cibuľou, rozšľahaným vajcom, parmezánom a bylinkami. Dochutíme soľou a korením.
3. Krok
V inej miske si pripravíme múku s práškom do pečiva a zapracujeme ju do paradajkovej zmesi. Výsledkom má byť hustejšie cesto, z ktorého sa budú dať tvarovať placky.
4. Krok
Na panvici rozohrejeme olej. Pomocou lyžice odoberáme cesto a vytvárame menšie placky, ktoré opečieme z oboch strán, kým nebudú mať zlatistú farbu. Hotové ich necháme odkvapkať na papierovej utierke.
5. Krok
Medzitým si uvaríme polentu podľa návodu na obale. Po stuhnutí ju nakrájame na plátky a poukladáme na tanier. Na každý kúsok položíme jednu paradajkovú placku a podľa chuti dozdobíme čerstvým tymiánom.
Ak chcete, aby boli placky ešte chrumkavejšie, môžete do cesta pridať lyžicu strúhanky alebo použiť pol na pol múku a krupicu.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6 videní