Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Letný jogurtový koláč s čerešňami: Rýchly a nadýchaný dezert ku káve

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Letný jogurtový koláč s čerešňami: Rýchly a nadýchaný dezert ku káve
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Letný jogurtový koláč s čerešňami: Rýchly a nadýchaný dezert ku káve Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Leto je ideálnym obdobím na sladké pečenie z čerstvého ovocia, a čerešne sú priam stvorené na to, aby sa stali hlavnou hviezdou jednoduchých domácich koláčov. Tento jogurtový koláč je skvelou voľbou pre každého – jeho príprava nezaberie veľa času, nepotrebuje žiadne špeciálne zručnosti a výsledok je úžasne vláčny a chutný.

reklama:

Suroviny

  • 300 g hustého bieleho jogurtu (najlepšie smotanového typu)
  • 150 g kryštálového cukru
  • 350 g polohrubej múky
  • 1 a pol balíčka prášku do pečiva
  • 1 celé vajce
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 500 g čerstvých čerešní
  • práškový cukor na finálne posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si zapnite rúru a nechajte ju zohriať na 180 °C. Plech vystelte papierom na pečenie, aby sa koláč neprilepil.

2. Krok

Čerešne dôkladne umyte, osušte a odstráňte z nich kôstky. Pokojne si môžete pripraviť aj viac ovocia – niečo sa vždy stratí „po ceste“.

3. Krok

Múku spojte s práškom do pečiva a preosejte – pomôže to dosiahnuť jemnejšiu štruktúru cesta.

4. Krok

V miske rozmiešajte jogurt s cukrom, pridajte vajce a olej. Postupne vmiešajte sypké suroviny a miešajte, kým nezískate jednotné cesto bez hrudiek.

5. Krok

Cesto rozotrite na plech a zarovnajte. Na vrch rovnomerne rozložte čerešne – počas pečenia mierne klesnú do cesta.

6. Krok

Koláč pečte približne 20–25 minút. Je hotový vtedy, keď doň zapichnete špajdľu a vytiahnete ju čistú.

7. Krok

Po vychladnutí môžete koláč nakrájať na kocky alebo rezy a jemne pocukrovať.

reklama:

Tento koláč je skvelý aj na druhý deň – stačí ho uložiť do uzatvárateľnej nádoby a uchovať v chlade. Vďaka jogurtu zostáva vláčny a čerstvý dlhšie než klasické bublaniny. Ak nemáte po ruke čerešne, pokojne ich nahraďte napríklad marhuľami alebo čučoriedkami.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

120 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.